Bir açıklama da Kılıç'tan: Çirkin iftiralar atmaya başladılar

Cumhuriyet Halk Partisi'nde iptal edilen seçimlerin ardından başkan adaylarından Erol Kılıç, 'Çirkin iftiralar atmaya başladılar' diyerek bir açıklama yaptı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi'nde iptal edilen Melikgazi ilçesi mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe başkanlığına aday olan Erol Kılıç'tan açıklama geldi. Kılıç, seçimlerin, seçimlerde adayların gözlemcilerinin bulunmaması isteyen il ve ilçe başkanlığı tarafından iptal edildiğini ifade ederek, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Melikgazi İlçemizde İlçe Başkanlığının 22.07.2023 tarihinde yapılacak Mahalle Delege seçimlerinde HAK, HUKUK ve ADALET diyen, partimize yakışır şenlik havasında bir mahalle delege seçiminin olması için günlerce mücadele ettim.
İlçe Başkanlığına aday olan adayların sandıklarda en az birer temsilcilerinin olmasını istedim.
Bununla ilgili olarak Atanmış İl Başkanı ve mevcut İlçe Başkanlarına sözlü ve yazılı olarak da müracaatımı yaptım.
Her seçimde sandıklara sahip çıkmak için sandığa vatandaşlarımızı davet eden bizleriz. Ancak ne hikmetse delege seçimlerinde ne adayı ne de temsilcilerimizi oy kullanılan odaya dahi almadılar.
Haklı taleplerimiz Genel Merkezimiz tarafından gönderilen gözlemci tarafından da doğru bulunarak, aday ve temsilcilerinin salonda bulunması gerektiğini ancak yetkinin, İl Başkanı ve İlçe Başkanında olduğunu belirtmiştir. Atanmış İl Başkanı ve İlçe Başkanı da odada kendilerinden başka kimsenin olmayacağını belirterek bizleri dışarı çıkarmaya çalışmıştır.
Oy kullanmak için gelen partililerimiz bu antidemokratik uygulamalara itiraz etmişlerdir.
Atanmış İl Başkanı ve İlçe Başkanı sağduyulu partilerimizin itirazları ve listemize olan ilgiyi de görünce seçimi kaybedeceklerinden dolayı delege seçimini iptal etmişlerdir.
Üzülerek görüyorum ki bir önceki dönem Milletvekilimize, ailesi ve sağduyulu partililerimizin ben yaptım oldubitti diyenlere itiraz etmesini farklı yerlere çekerek algı operasyonu ile çirkin iftiralar atmaya başladılar.
Ama hiç kimse kimsenin aklı ile dalga geçmesin.
O gün orada bulunan yüzlerce partililerimiz olanların tanığı olmuştur.
CHP Halkın partisidir.
Sağduyulu hiç bir partilimiz bu olan bitenin ne anlama geldiğini unutmayacak ATATÜRK ün partisi CHP sine hep birlikte sahip çakacağız”
Kılıç ayrıca 26 Temmuz 2023 tarihli CHP Genel Merkezi'nin genelgesini de paylaşarak, “Kıymetli üyelerimiz Genel Merkezimizin delege seçimlerinin yapılması ile ilgili genelgesi aşağıdadır. Genelgede seçimin nasıl yapılacağı açıkça belirtilmiştir. Biz genelgede yazıldığı şekilde seçim olsun istedik. Ancak kaybedeceklerini anlayınca iki aday tek listede birleşti. Buna rağmen kaybedeceklerini bildikleri için kapalı kapılar ardında seçim yapmaya çalışarak seçimi iptal ettiler. Şimdi de mağdur edebiyatı yaparak karalama kampanyası başlatıyorlar. Ben konuyu sağduyulu kıymetli üyelerimizin takdirine sunuyorum”


İL BAŞKANLIĞI DİSİPLİN SÜRECİNİ BAŞLATIYOR
Diğer yanda CHP İl Başkanlığı da sosyal medya hesabından açıklama yaparak, süreçle ilgili disiplin sürecini başlatılacağını duyurdu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bildiğiniz üzere 22.07.2023 tarihinde yapılması planlanan Melikgazi ilçemizin mahalle delege seçimleri yaşanan huzursuzluklar nedeniyle iptal edilmiştir..
Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;
Cumhuriyetin kuruluşu, bağımsızlığımız, hukuk reformları, saltanatın sona ermesi ve ulusal birliği sağlayan bir yapı oluşturmuştur..
Bu yapının önüne geçmeye çalışan her kim olursa olsun, partimizce gerek hukuki yönden, gerekse disiplin kurulunca gerekli cezai yaptırımın uygulanması için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın!
Cumhuriyet Halk Partisi; Evrensel liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ünde ilke edindiği gibi ''Halk Fırkası'' başlığı altında ''bütün sınıfların haklarını, yükselme sebeplerini ve saadetini'' sağlamak yolunda çalışmalarda bulunacaktır.. Partimizin her kademesinde hem görev almış hemde aday olacak kişilerin bunun bilincinde görev yapması gerekirken, birilerinin bunu unutup partiyi araç olarak kullanmasına asla izin vermeyeceğiz !
Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisi olan ve kimsenin ayrıştırmaya gücü yetmeyecek bir partidir..
Geçmişte milletvekilliği, il başkanlığı ve partimizin hangi kademesi olursa olsun görev yapmış, hizmet etmiş tüm neferler bizim için ayrı ayrı çok kıymetlidir.
Fakat çizgisinden çıkanlar, partimize, parti üyelerimize, emek ve gönül vererek hizmet eden tüm yöneticilerimize cephe alarak, şiddet, baskı, hakaret, tehdit boyutuna varan çirkinlikleri yapanlara karşı duruşumuz gayet açık ve nettir!
Melikgazi ilçemizde bu huzursuzluğu çıkaranlar hakkında İl Başkanlığı olarak tüzüğümüzün gerekli maddesince, yapılması gereken yaptırım en kısa zamanda uygulanacaktır.
Bu süreçte dik duruşu ve olgunluk gösteren tavrıyla partimizi her alanda en güzel şekilde temsil eden Melikgazi İlçe Başkanımız Sayın Yakup YILBOĞA'nın yanındayız.
Üyelerimize saygıyla duyurulur.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme