BAYRAK SIZLAR!

TAKİP ET >>

Türk Eğitim Sen, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk Bayrağı'nın gönderden indirilmesine sert tepki gösterdi. Aşık Sefai'nin ‘ Bayrak sızlar, bayrak sızlar /Yere düşse bayrak sızlar? Nerden bilsin kıymetini / Soysuz sopsuz bayraksızlar” dizelerini okuyan Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Türk Bayrağı'nın indirilmesinin alçaklık olduğunu belirterek, olayı lanetlediğini vurguladı.

Türkiye gündemi Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Türk Bayrağı'nın gönderden indirilmesi olayına kilitlendi. Erciyes Üniversitesi'nde personel servislerine yapılan yüzde 100'lük zamma tepki için ERÜ Rektörlük Binası önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen üyelerinin de ilk gündemi bayrağın indirilmesi olayı oldu. Basın açıklaması öncesinde konuyu değerlendiren Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, önce Aşık Sefai'nin 23 haziran 1996 tarihinde yapılan Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Kongresinde Türk Bayrağı'nın indirilmesinin ardından yazdığı Bayraksızlar şiirinin ‘ Bayrak sızlar, bayrak sızlar /Yere düşse bayrak sızlar? Nerden bilsin kıymetini / Soysuz sopsuz bayraksızlar' şeklindeki dörtlüğünü okudu. Ardından Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini okuyan Benli, Türk Bayrağı'nın indirilmesinin adilik ve alçaklık olduğunu belirterek, olayı şiddetle kınayıp, lanetlediklerini vurguladı.

YÜZDE 100 ZAM TEPKİSİ

Benli, Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki göstermesinin ardından ERÜ rektörlüğü tarafından servis ücretlerinin yüzde 100 zamlanmasına ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Benli servis ücretlerinin 35 TL'den 70 TL'ye çıkarıldığını belirterek, “Üniversitemizde yıllardan beri akademik ve idari personelin işyerine taşınması işi, üniversitenin kendi araçları ile ve personelin “taşınma ücreti” ödemesi ile gerçekleşmektedir. Yıllardır sürdürülen bu uygulama; her geçen yıl, çalışanların aleyhine olacak şekilde düzenlenmeye -adeta- özen gösterilmiştir. Özellikle son yıllarda personelden alınan ücrete yapılan zam, devletin memuruna yaptığı enflasyon zammının çok üzerinde gerçekleşmiştir. Makul olmayan ‘servis ücreti'ni kabul etmemiz, varlık sebebimizi inkâr etmek olur. Çünkü: Sendikacılık; haksızlık karşısında susmamak, hakkı tutup kaldırmaktır. Artan ‘servis ücreti'nden dolayı; üniversite personelinin gelirinde reel düşüşler oldu. Alım gücü olumsuz etkilendi ve personel huzurlu bir şekilde işine gidip gelemez hale geldi. Personel; “işime nasıl zamanında gideceğim ?”diye kara kara düşünür olmuştur. Bunun sorumlusu; ‘servis ücreti' ne yüzde 100 zam yapan yöneticilerdir” şeklinde konuştu.

Değişik üniversitelerden örnekler vererek, söz konusu üniversitelerde personelin ücretsiz taşındığını ifade eden Benli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu ve benzeri onlarca üniversite; personelini, ücretsiz olarak taşımaktadır. Ödeme kalemi de hepsinde aynıdır : Torba Bütçe'den 2. düzeyde karşılanabilir. “08 5 5 08 ve 03 5 5 09” kaleminden ödenmektedir.

Erciyes Üniversitesi, bu kalemden ihaleye neden çıkmaz? Personeline neden servis ücreti ödetir? Durum böyle iken Kayserimizin güzide üniversitesi Erciyes Üniversitesi'ne yakışan bu mudur? Erciyes Üniversitesi personeline bu reva mıdır? Personel servislerine yapılan bu %100 lük zammı, şiddetle kınıyoruz. Ülkemizde eşi ve benzeri olmayan böyle bir uygulama ve sunulan kalitesiz hizmet yetmiyormuş gibi ‘servis ücreti' ne yüzde 100 zam yapmak; hangi aklın, hangi vicdanın ürünüdür? Merak etmekteyiz. Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR' un; bu “yanlış uygulama”ya bir an önce ( 2014 yılı bitmeden ) son verilmesi için, ilgililere gerekli talimatı vereceğini ümit etmekteyiz. Personeli, huzursuz etme hakkı diye bir hak yoktur.”

Haber/Foto: Nejdet KALA

Bakmadan Geçme