Başkan müjdeyi verdi: Yakın zamanda açılacak!

Kayseri'nin Talas ilçesinde tamamlanmak üzere olan Mehmet Karamercan Kütüphanesi'ni ziyaret eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kütüphanenin yeni eğitim öğretim yılında hizmete sunulacağı duyurdu. Detaylar Kayseri Olay merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Kayserili hayırseverler Mehmet Karamercan ve oğlu Oğuzhan Karamercan'nın destekleriyle yapılan Mehmet Karamercan Kütüphanesi‘ni Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mehmet Karamercan ve Oğuzhan Karamercan ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan hayırsever Oğuzhan Karamercan, babaları adına bir kütüphane yaptırmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Talas'a hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
Ziyarette kısa bir değerlendirme de bulunan Başkan Yalçın, “Kayseri'de Talasımız iki üniversitenin faaliyette olması nedeniyle aynı zamanda eğitim ilçesi. Bu eğitimin en önemli parçası da kütüphanelerimiz. 7/24 Kütüphanemiz, Altıntepe Semt Kütüphanemiz, Mevlana Semt Kütüphanemiz ile bu sayıyı artırırken hayırseverimiz Mehmet Karamercan tarafından Kayseri'nin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük mahallesi olan Mevlana Mahallemize yeni bir kütüphane daha yapılıyor. Çalışmaların sonuna yaklaştık. Kendisine, oğlu Oğuzhan Bey'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İçerisinde hem büyükler, hem akademisyenler, hem de değişik yaş gruplarındaki çocuklar için ayrı ayrı bölümler olacak. Buradan son derece iyi istifade edileceğini düşünüyorum. Eğitim olmazsa olmazımız. Şimdiden Talas'a hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.
Bu kütüphane de neler var?
Mehmet Karamercan Kütüphanesi'nde 920 metrekare kapalı alanda ve engelli bölümü başta olmak üzere sosyal donatıları, kafeteryası, çocuk oyun alanı ve günlük yayınları okuma bölümü ile bölge halkına hizmet verecek olan kütüphanede 10 bin kitap bulunacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme