'BAŞBAKAN'I CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEK İÇİN PEK FAZLA UĞRAŞMAMIZA DA GEREK YOK'

TAKİP ET >>

TBMM Başkanvekili ve aynı zamanda AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Yahyalı İlçesi'ni ziyaret etti ve vatandaşlardan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi. Daha önce “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi formalite, usul yerine getirilmiş olacak” diyen Yakut, şimdi de partililerine yönelik yaptığı, “Başbakan'ı Cumhurbaşkanı seçtirmek için pek fazla uğraşmamıza da gerek yok” sözleri ile dikkat çekti.

AKP Kayseri teşkilatı 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilçe merkezinde ve teşkilatlarda çalışmalara hız verirken, milletvekilleri de ilçelerde vatandaşlarla bir araya geliyor. İncesu ilçesi ile başlayan ilçe gezileri, Pınarbaşı, Tomarza, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçeleri ile devam etti. Yahyalı ilçesinde Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Başkanı Ahmet Büber ve teşkilat mensupları tarafından karşılanan, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile ilçe teşkilat binasında bir araya geldi. Burada teşkilat mensuplarına hitap eden Yakut, Ağustos ayının önemine değinerek, Ağustos ayının Türklerin ayı olduğunu söyledi.

“10 AĞUSTOS BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Trüklerin Anadolu'ya Ağustos ayında ayak bastığını ve yine Türklerin milli mücadeleye Ağustos ayında başladığını dile getirerek şunları söyledi: '10 Ağustos'ta ki Cumhurbaşkanlığı seçimi, sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Aynı zamanda bir dönüm noktası olacak. Türk insanının hayat standardının yükseltilmesi anlamında dönüm noktası. Bu sadece cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Geçmişe şöyle bir baktığımızda Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep krizli ortamlarda olmuştur. Geçmişten bu tarafa bu seçimler krizli oluyorsa, o zaman iradenin gerçek sahibi bunu millete verelim. Millet kendi Cumhurbaşkanı'nı seçsin. Cumhur kendi reisini seçsin diye, bir anayasa değişikliği yaptık ve millete gittik. Bunun üzerine millet 10 Ağustos'ta kendi iradesine sahip çıkacak. İnşallah büyük bir katılım oranı ve yüksek bir oyla Sayın Başbakan'ı Cumhurbaşkanı seçilmesini bekliyoruz. Aslında biz Sayın Başbakan'ı Cumhurbaşkanı seçtirmek için pek fazla uğraşmamıza da gerek yok. Şöyle bir üç Cumhurbaşkanı adayına baktığımız zaman, zaten Sayın Başbakan Türkiye'nin her tarafına adım atıp gezmekte. Bu bir Cumhurbaşkanı seçilme meselesi değil”

Yakut, teşkilat ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte çarşı esnafını ziyaret etti.

Yakut, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy isteyerek, vatandaşlara üzerinde Erdoğan yazılı tişört dağıttı. (Kurum Bülteni)

Bakmadan Geçme