BAKANLIK'TAN VEKİLE DÜŞÜNDÜREN PANDEMİ CEVABI!

TAKİP ET >>

Pandemi sürecine dikkat çeken MHP Milletvekili Özdemir, Bakan'a Kayseri'de 10 Mart 2020' den- 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçen sürede kapanan firmaları, işte çıkarılan veya işe alınan işçilerin sayısını sordu ve merakla beklenen yanıt geldi. MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a, Pandemi sürecinde kapanan iş yerlerini, kısa çalışma ödeneği alan firma ve kişi sayısı ile işten çıkarılan, aynı zamanda işe alınanların sayılarını sordu. Ancak Bakan Selçuk, yazılı istenen bu sorulara açıklayıcı yanıt vermeyerek, ilgili kurumların internet sitelerine dikkat çekti. Bakan Selçuk, Milletvekili Özdemir'e istediği bilgiler için Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR internet sayfalarını işaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Pandemi sürecinin Kayseri ekonomisinde oluşturduğu tabloyu öğrenmek için bir süre önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a bazı sorular yöneltti ve sorularının yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

KOVİD 19 SÜRECİNİ BAKAN'A SORDU

Özdemir, “Kovid-19 salgınının ülkemizde tespit edildiği ilk vakanın tarihi olan 10 Mart 2020' den, 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçen sürede seçim bölgem olan Kayseri'de; Kapanan ve açılan iş yeri sayısı kaçtır? İşten çıkarılan ve işe alınan kişi sayısı kaçtır? Hükümetimizin açıkladığı kısa çalışma ödeneğinden faydalanan firma sayısı kaçtır? Kaç çalışan kısa çalışma ödeneğinden faydalanmıştır?” sorularını yöneltti.

BİLGİLER SGK VE İŞKUR WEB SAYLARINDA YAYIMLANIYOR!

Bakan Selçuk, MHP'li vekilin soru önergesine cevap verdi, ancak verilen cevap düşündürdü. Faaliyet alanına yönelik sorular karşısında Bakan Selçuk, ilgili kurumların internet sitelerini işaret ederek, MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'e, yönelik kısa cevabında web sitelerinde söz konusu bilgilerin olduğunu belirtti. Bakan'ın cevabında şu ifadeler yer aldı: Kayseri Milletvekili Sayın İsmail Özdemir'e ait 7/32199 Esas Numaralı Yazılı Soru Önergesine İlişkin Cevap Metni. İşyeri sayılarına ve çalışan sigortalılara ilişkin istatistiki bilgiler Sosyal Güvenlik Kurumu web sayfasında, kısa çalışma ödeneği ile ilgili istatistiki bilgiler ise Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web sayfasında aylık olarak 'İşsizlik Sigortası Fonu Bülteni'nde yayımlanmaktadır.

İŞTE 'İNTERNET SİTELERİNDE VAR' DENEN O CEVAP

Bakmadan Geçme