Bakan Özhaseki : ' Kayseri'de güçlü bir evet var'

TAKİP ET >>

Bakan Özhaseki Kayseri'de esnafı gezdi, pastırma kesti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki referandum çalışmaları konusunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Özhaseki: “Kayseri'de AK Parti ve MHP'yi toplasanız yüzde 80 ediyor. Kayseri'de güçlü bir evet var” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, referandum çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar çerçevesinde esnafla bir araya gelen Bakan Özhaseki gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Referandum çalışmaları kapsamında çarşı esnafını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, esnaflarla teker teker selamlaşarak onlarla görüştü. Fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmayan Bakan Özhaseki, girdiği bir pastırma dükkanında pastırma kesti.

Referandum çalışmaları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, yapılacak olan seçimin partilerin yarıştığı veya belediye başkanı seçmek için yapılmadığını belirterek: “Belediye seçimlerine giriyorsanız vatandaş zaten sizin adayınızı sevmişse oyunu devam ettirir, yoksa ne yaparsanız yapın oy vermezler. Genel seçimlerde de milletin az çok siyasi eğimleri bellidir ama kararsızlar yüzde 10'lar civarındadır, onu herkes etkilemeye çalışır. Bu seçimde ise 18 madde var. 18 madde Türkiye'ye ne getirecek, ne götürecek, lehine mi, aleyhine mi bunların anlatılması icap ediyor. Doğrusu ilk çıktığımız günden bu tarafa 18 maddenin özünü anlattıkça birçok karanlık bulutlarının dağıldığını hissediyorum. Yapılan iftira kampanyalarının tutmadığını hissediyorum. Her anlattığımızda da insanların zihninin biraz daha durulduğunu hissediyorum. Doğrusu iyi bir kampanya geçiriyoruz. Ben de son hafta Kayseri'de kalmak istedim. Hemşehrilerimizin yoğun ilgisi var, geziyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki gazetecilerin “Kayseri'nin havası nasıl?” sorusuna; Kayseri'nin hangi havasını soruyorsunuz, bakın hava güneşli güzel şeklinde esprili bir yanıt verdi ve açıklamasına şöyle devam etti ;”Yahya Kemal Ankara'nın nesini seviyorsun dediklerinde İstanbul'a dönüşünü demiş. Biz de Kayseri'ye dönüşü seviyoruz, şehrimiz güzel, insanımız güzel, sağcısı, solcusuyla esnafıyla güzel.”

“GÜÇLÜ BİR EVET VAR MUHALEFETİ SAYGIYLA KARŞILIYORUZ”

Bakan Özhaseki referandum çalışmalarından söz ederken ; “Kayseri'de Güçlü bir evet var, Ak Partiyle MHP'nin yoğun bir ağırlığı var onları bile toplasanız yüzde 80 ediyor, kendi içinde muhalefet eden insanlar olabilir normaldir, saygıyla karşılıyoruz, saygı değer buluyoruz, ama şuna yürekten inanıyorum güçlü bir evet çıkarsa Türkiye'nin önü açılacak, istikrarlı güçlü hükümetler gelecek güçlü yatırımlar yapılacak, Türkiye'nin büyüdüğü güçlü olduğu dönemler güçlü iktidar dönemleridir. Tarihte büyüdüğü dönemler Özal, Menderes, Ak parti dönemidir. Bizim büyüme hızımız darbeye PKK'ya rağmen bizim büyüme hızımız Avrupa Birliği ülkelerinin tam iki katı. Güçlü iktidar varsa ekonomide büyür işler de iyiye gider kavgalı hükümetler varsa Türkiye geriliyor, küçülüyor eksiye düşüyor. Referandumun en iyi tarafı bütün yetkiyi millete vermesi, vesayet odaklarının toprağın altına gömülmesi çünkü söz millette yetki millette yüzde 51 ile seçiyor vatandaş milletin sağduyusuna inanıyoruz. Vatandaş severse bir dönem daha devam ettiriyor değilse vazgeçiyor başkasını seçiyor o kadar basit bir sistem.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin referandum çalışmalarına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve partililer de eşlik etti.

Haber/ Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme