Bakan Kayseri'de rakamlarla konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir dizi programlara katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Bakan Yusuf Tekin Kayseri'deki ilk durağı Vali Gökmen Çiçek'i ziyaret oldu. Tekin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı da makamında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakan Özhaseki ve Bakan Tekin, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda ‘Kayseri İl Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya il protokolü de katıldı.

‘Verimli bir toplantı oldu'
Bakan Özhaseki ile Bakan Tekin toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmaya Bakan Özhaseki başlarken, geçtiğimiz yıllarda her hafta ve on beş günde bir Bakan ile Kayseri'ye geldiğini ifade eti. Özhaseki, “Bugün burada değerli benim mesai arkadaşım, kabine arkadaşım kız hocamızı misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda hatırlarsınız her hafta veya on beş günde bir bakan arkadaşımızı Kayseri'de misafir ederdik. O ilin sorunlarını tek tek kendisi dinler. Sonra yapabileceği ne varsa Kayseri için onlar da gündeme alır. Yüz yüze görüşmenin, birebir bu problemleri dinlemenin faydası da büyük olduğuna inananlardanım. Bugün bu vesileyle hocamızı misafir ediyoruz. Verimli bir toplantı oldu içeride. İnşallah bunun neticesinde hep birlikte takip edeceğiz.” dedi.

'Kayseri genelinde biz nasıl bir aileyiz?'

Daha sonra konuşan Bakan Tekin, İl Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, “Bugün burada Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sayın başkanımızın da bakanımızın da katıldığı belediye başkanımızın ev sahipliği yaptığı valimizin, milletvekillerimizin katıldığı bir toplantı icra ettik. Şöyle rakamlar üzerinden baktığımızda Kayseri genelinde biz nasıl bir aileyiz, rakamın büyüklüğünü görmek açısından söylüyorum. Sadece okul unvanı taşıyan bin yüz otuz bir tane yapımız var.
Okul dışındaki laboratuvar binası, spor salonu, kütüphane binası ve benzeri yerleri eklediğimizde ya da özel öğretim kurumu kapsamında olup okul olmayan yapıları da eklediğimizde bu rakam beş altı binlere kadar çıkıyor. Bu kadar kurumsal yani fiziki yapı.” ifadelerini kullandı.

‘Kayseri'nin en dominant grubuyuz'
Kayseri'deki öğretmen ve öğrenci sayısına da değinen Tekin, konuşmasında 6 Şubat depreminin ardından depremlere karşı hazırlık konusunun da toplantının gündeminde yer aldığını ifade etti. Tekin, “Yaklaşık 22 bin öğretmen ve 352i bin öğrenci. Şöyle topladığımızda şehrin nüfusunun önemli bir kısmının öğretmen ve öğrencilerinden öğrencilerden oluştuğunu görüyoruz. Dolayısıyla biz aslında Kayseri'nin en dominant grubu diyoruz Milli Eğitim Bakanı olarak ve büyük bir aileyiz. Bu kadar büyük bir ailenin de problemlerini yerinde lokalde konuşmak kuşkusuz faydalı olacaktır. Biz de burada değerlendirme yaptık. Hem ilin genel anlamda eğitim öğretim süreçleriyle ilgili alınması gereken kararların hem fiziki altyapı eksikliği varsa, giderilmesi için alınacağımız, almamız gereken kararları hem de özellikle 6 Şubat'ta beraber biraz daha hassas olduğumuz binalarımızın, okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarında değerlendirme yaptık. Bu konuda bizler iş bölümümüzü görevlendirmelerimizi üstümüze düşenleri tanımladık. Ben Kayseri'de eğitim, öğretim süreçlerine katkı veren bütün paydaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme