'Avusturya Alpleri dururken burayı tercih ettik'

Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında olan Erciyes Kayak Merkezinde kayak sezonunun açılması ile birlikte yurt içinden ve yurt dışından birçok turist Erciyes Kayak Merkezine akın etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında olan Erciyes Kayak Merkezinde kayak sezonunun açılması ile birlikte yurt içinden ve yurt dışından birçok turist Erciyes Kayak Merkezine akın etti. Erciyes dağının tanınan isimlerinden Efsane Veysel Hoca adıyla bilinen kayak eğitmeni Veysel Değirmenci kış sezonunun açılması ile Erciyes dağının yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladığını açıkladı.

Ailesi tarafından kayak eğitimi için kendisine emanet edilen İsmail Ulaş'ın (6) kısa bir sürede kayak kullanmayı öğrendiğini açıklayan Değirmenci yaptığı açıklamada, "İsmail annesi babası ve kardeşi ile Almanya'dan geldi. Kış tatili için Erciyes'i tercih ettiler. Ailesi çocuklarını bana emanet ettiler kayak eğitimi için ben de 1.5 saat içerisinde yavaşlamayı ve durmayı öğrettim." ifadelerini kullandı.

Kış tatili için Almanya'dan Kayseri'ye gelen ve Erciyes Kayak Merkezini tercih eden Gül Ulaş Kayseri Olay Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Gül Ulaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Almanya'dan geldik çocuklarımızla beraber, 6 ve 2 yaşında çocuklarımız kayak öğrensinler diye geldik. Veysel hocamız sağ olsun ilk günden öğretti çocuklara ilk günden kaymayı becerdiler ilk defa kayıyor olmasına rağmen çok güzel kaydı. Kayseri'yi tercih ettik. Avusturya Alpleri dururken burayı tercih ettik çünkü eşim daha önceden gelmişti ve çok memnun kalmıştı hem de daha önceden gelen arkadaşlarımız çok memnun kalmışlardı. Palandöken'e bakarak, Uludağ'a bakarak burayı daha çok beğendikleri için biz direk buraya geldik. Çok memnunuz 1 haftamızı buraya ayırdık ve ilk günden de zaten pişman olmayacağımızı anladık inşallah her sene tekrarlamayı düşünüyoruz."

Kış tatili için Almanya'dan Kayseri'ye gelen ve Erciyes Kayak Merkezini tercih eden Fatih Ulaş: "5 yıldır Erciyes'e geliyorum. Geçmiş yıllarda arkadaşlarımla beraber geliyordum. İlk kez ailemle geldim Veysel hocamız sağ olsun oğlumuz İsmail bugün ders almaya başladı. İnşallah 1 haftamızı en güzel şekilde geçirdikten sonra Almanya'ya tekrar döneceğiz ileriki senelerde de inşallah tercihimizi Kayseri'den yana kullanacağız." dedi.

Diğer yandan Kayak Eğitmeni Veysel Değirmenci kayak sporunun faydalarını açıkladı. Değirmenci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kayak sporunun yaşı yoktur. 3 yaşından 80 yaşına kadar herkes kayak yapabilir. Kayak sporu gayet kolaydır. Biz de tabi ki çok güzel bir şekilde öğretiyoruz insanlar çok keyif alıyor ve illa diyorlar bir daha geleceğiz bir daha geleceğiz. Kayak sporu; koordinasyon becerilerini artırıyor, girişimciliği sağlıyor, özgüven sağlıyor, yöneticilik vasfı kazandırıyor, ayak eklemlerini güçlendiriyor, neşe katar, hayata pozitif bakabilme beceresi kazandırır, stressiz yaşama katkı sunar, mutluluk kaynağıdır. Yüksek irtifada olmak insanlarda bulunan seratonin hormonunu artırıyor. Bu bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış bir durum. Seratonin hormonunun artması insanın daha mutlu olmasını sağlıyor. Yüksek rakımlarda yaşayan insanlar; mutlu, enerjik, stressiz, neşeli, eczanesiz ve doktorsuz yaşarlar."

Değirmenci, Erciyes Dağında Kayak Sezonu öncesi hummalı çalışmalarından dolayı Erciyes A.Ş. Başkanı Hamdi Elcuman'a, Gnl.Md.Yrd. Zafer Akşehirlioğlu'na ve Erciyes A.Ş. personeline teşekkür etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme