Arıkan: Akla ve vicdana aykırı

Çiftçilerin ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arasında yaşanan sorunlar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Yaşananları Kayseri Olay'a değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 'TMO'nun tutumu akla ve vicdana aykırı' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

TAKİP ET >>

Bir yanda artan girdi maliyetleri diğer yanda ürettiği ürünü satamayan çiftçiler Türkiye'nin dört bir yanında seslerini duyurmaya çalışıyor. Konya'da bir çiftçi tepkisini dile getirmek için kamyona yüklediği buğdayını AK Parti Doğanhisar ilçe binasına dökerken; Kayseri'de de çiftçilerle yetkililer arasında yaşananlar gündeme damga vurmuştu. Yaşananları Kayseri Olay Gazetesi'ne değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “TMO'nun tutumu akla ve vicdana aykırı bir tutum. Çiftçinin ürününü farklı gerekçelerle almayarak, çiftçiyi tüccara mahkum etmek kabul edilemez. Çiftçi zarar ederken, bu işin ticaretini yapanlar daha fazla kar elde ediyor. Devletin çiftçinin ürününü almaması gerçekten büyük bir vicdansızlık. Konya Milletvekilimiz de yaşanan mağduriyeti Türkiye gündemine taşınması için onlarla bir araya geldi. Yine Konya'da bir çiftçimiz ürünlerini getirip AK Parti İlçe binasının önüne döktü.


VATANDAŞIN İKTİDARA SORUNLARI ÇÖZECEĞİ İNANCI KALMADI
“Yıllardır gündemde olan bir ‘Yazar kasa ‘ meselesi var. İnsanlar yazar kasa atma seviyesine gelmedi diye iktidar rahat davranıyordu. Vatandaş da iktidarın sorunları bir şekilde çözeceğine inanıyor, ‘bir bildikleri var' diyordu. Ancak, artık vatandaşların iktidarın sorunları çözeceğine inancı da kalmadı, çözümü farklı yollardan aramaya, eylem yapmaya başladı. Vatandaşın ürününü sokağa dökmesi gerçekten çok üzücü…” diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme