Anlaştılar...
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Kayseri Erciyes A.Ş. arasında, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerini, teleferik ve halatlı taşıma sistemleri konularında uzmanlaştırarak Erciyes Kayak Merkezi'nin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik uzman kadronun yetiştirilmesine katkı sağlamak için işbirliği protokolü imzalandı. Bu çerçevede üniversite öğrencileri ve akademik personeli ile Erciyes A.Ş. teknik ekibinin müşterek çalışmalarda bulunarak Kayseri'yi kış turizmi tekniğinde de önemli bir merkez haline getirmek hedefleniyor.
Rektörlükte gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse ile Erciyes A.Ş. Gnl. Md. Yrd. Zafer Akşehirlioğlu katıldı. İşbirliği protokol töreninde yapılan konuşmalarda Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile dünya standartlarının üzerinde teknik alt yapıya sahip olduğunu ve bu teknik alt yapıyı hem Kayseri şehrinin hem de Kayseri Üniversitesi'nin gelişimi için kullanmak istediklerini kaydetti.
Dr. Murat Cahid Cıngı, “Erciyes Kayak Merkezimiz'de genel olarak telesiyej ve teleferik olarak bilinen yüksek teknoloji kullanılan halatlı taşıma sistemlerinde sürekli teknik personel ihtiyacı oluşmaktadır. Biz Kayseri Erciyes A.Ş. olarak bu konuda ülkemizdeki en yetkin insan kaynağına sahibiz. Kayseri Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ise mesleki ve teknik eğitimde ve teknik uzman yetiştirilmesinde kısa sürede Türkiye'de isim yapmış bir yükseköğrenim kurumu haline dönüştü. Üniversitemizin mesleki ve teknik eğitimde önemli bilgi birikimi ve donanıma sahip akademik kadrosu bulunmaktadır. Bu işbirliği kapsamında bizim ihtiyacımız ile üniversitemizin sahip olduğu kaynağı birleştirerek hem üniversitemizin hem Erciyesimiz'in hem şehrimizin hem de ülkemizin sektörel gelişimine katkı sağlamış olacağız. Erciyesimiz'in sahip olduğu teknik altyapı ile öğrencilerimizin kullanacağı bir laboratuvar ortamı oluşturarak halatlı taşıma sistemi üzerine teknik uzman kadronun yetişmesine imkân sağlayacağız. Bu çalışmalar neticesinde hatta yeni buluşlar ve patentleri de şehrimize kazandırmaya gayret edeceğiz. Dolayısıyla da ‘üniversite-sanayi' işbirliğini verimli bir şekilde uygulamış olacağız. İnşallah bu işbirliğinden başarılı ve somut neticeler alırız” dedi.