Alevi, Sünni, Ermeni, Ortadoks, Katolik ve Museviler Kayseri'ye geliyor!
Alevi, Sünni, Ermeni, Ortadoks, Katolik ve Museviler'den 120 kişi Kayseri'ye geliyor! Farklı din, kültür ve mezheplerden insanların sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasını tüm dünyaya göstermeyi amaç edinen koro, Kayseri'de konser verecek. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Ünlü koro Kayseri'ye geliyor. Üç semavi dinin kültürüne ait hisleri, duygusal hayatın güçlü bir aracı olan müzikle ifade eden Medeniyetler Korosu Kayseri'de sahne alacak. Yılmaz Özfırat'ın şefliğini yaptığı ve Alevi, Sünni, Ermeni, Ortadoks, Katolik ve Musevilerden oluşan 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı 120 kişilik koro “Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü” felsefesini benimsiyor.
Koro Cumartesi Günü Kayseri'ye geliyor
Antakya Medeniyetler Korosu, Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi ve Öksüt Madenciliğin katkılarıyla 16 Aralık Cumartesi Günü saat 19:30'da Develi ilçesinde Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Anadolu'nun kadim müzik geleneğinin en güzel örneklerini seslendirecek.
Depremsedelere yardım amacıyla yapılacak
Diğer yandan etkinliğin depremzedelere destek için yapılacağı ifade edildi. Develi Belediyesinden yapılan açıklamada "Depremzede kardeşlerimize destek için yapılacak etkinliğe tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Antakya Medeniyetler Korosu hakkında
Antakya Medeniyetler Korosu, hayat veren, can veren makamlar, ilahiler arasında gidip gelmektedir adeta…
Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç semavi dine mensup kişilerden oluşan, Antakya Medeniyetler Korosu, seslendirdiği ezgilerle kulağa verdiği mesajlarla da kalbe hitap ediyor.
Müziğin dolaysız anlatım olanakları yardımıyla insana insan sevgisi aşılamak ve ötekileştirmenin karşısında gösterilecek duruşa katkı sağlamayı prensip edinen koro, toplumsal barış ve kardeşlik mesajını birbirinden güzel ezgilerle dünyanın tüm coğrafyalarına taşımak isteğinin heyecanını duymaktadır.
2007 yılında kurulan ve 2008 yılında dernekleşen Antakya Medeniyetler Korosu İnsanlığı doğruya ve güzelliğe çekip medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı ilke edinmiş. Kökü bizim topraklarımızda olan değerleri, birbirinden güzel ezgileri tüm yalınlığıyla sunan koro, okudukları farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle Türkiye medeniyetini yansıtan bir ayna görevi görüyor. Etnik önyargıların aşılmasında büyük gücü ve rolü olan müziği en iyi şekilde kullanarak, insanların önce kalbine dokunan, hissettiren koro kurulduğu günden bugüne büyük bir tutkuyla yoluna devam etti.
Üç semavi dinin kültürüne ait hisleri, duygusal hayatın güçlü bir aracı olan müzikle ifade etmede etkili olan Medeniyetler Korosu insanlar arasında “ben” değil “biz” duygusunun hâkim olmasına da etkili oluyor. Yılmaz Özfırat'ın şefliğini yaptığı ve Alevi, Sünni, Ermeni, Ortadoks, Katolik ve Musevilerden oluşan 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı 120 kişilik koro “Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü” felsefesini benimsemektedir.