AKP UMDUĞUNU BULAMAYACAK!

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti diye getiren CHP'li adaylar, halkın AKP politikalarının ne olduğunu gördüğünü belirterek, “Kayseri'de bütün ezberler bozulacak, AKP umduğunu bulamayacak” dedi.

CHP Milletvekili adayları Çetin Arık, Ali Paşa Tan ve Aşkın Genç seçim çalışmaları kapsamında İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Pazarda CHP'li adayları karşısında gören İncesu halkı, AKP iktidarını şikayet ederek, “13 yıldır hep halka kulak vermelerini bekledik. Ama onlar seçim dönemlerinde süslü vaatlerde bulunup, seçim sonrasında bir daha kapımızı çalmadılar. Bu kez onlar kapımızı çalsa da biz onlara kapımızı açmayacağız” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, halkın ilgisinin kendilerini Türkiye'nin geleceği için umutlandırdığını ifade ederek, “Kayseri'de bütün ezberler bozulacak, AKP umduğunu bulamayacak. Gittiğimiz her yerde halkımız ‘Artık yeter bizi kurtarın' diyor. Halkımız kurtuluşun reçetesi olarak CHP'yi, CHP'nin kendilerine dokunan sosyal ve ekonomik politikalarını görüyor. Çünkü sosyal ve ekonomik politikalarımız ayağı yere basan, bu halkın sorunlarına çözüm olan projeler içeriyor. Altın varaklı kadehlerde su içinler bunun için kaynak tartışmaları yapıyor. Ama herkes bilsin ki; Türkiye Cumhuriyeti'nin kaynakları zengindir. Önemli olan bu kaynakları tanesi bir asgari ücretten daha pahalı olan altın varaklı kadehlerden su içmek için mi kullanacaksınız, yoksa asgari ücretliyi yoksulluk sınırının da altında kalan ücretten kurtarmak için mi kullanacaksınız. İşte biz tercihimizi halktan yana yaptık” dedi.

CHP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

CHP Milletvekili adaylarından Ali Paşa Tan da ilçe gezileriyle ilgili yaptığı değerlendirme de, seçim atmosferinin geçmiş yıllardan çok farklı olduğunu ifade etti. 7 Haziran'da halkın desteği ile AKP zulmünün son bulacağını belirten Tan, “Bu seçimlerde tablo çok değişecek. AKP de bunun farkında, farkında olduğu için de çırpınıp duruyor. Dini sömürmeye kalkıyor, iftiralara başvuruyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla mitinglerde haktan oy istiyor. Ama bu çabalar nafile. CHP gümbür gümbür geliyor” şeklinde konuştu.

İncesu da Pazar ziyaretlerinin yanı sıra ilçe esnafını da ziyaret eden CHP'liler havaların ısınmasıyla birlikte canlanan çay bahçelerinin birinde güneşin tadını çıkardılar. CHP milletvekili adaylarından Aşkın Genç de ziyaretle ilgili değerlendirmesinde emeklilerinin CHP'yi iktidar yapacağını vurguladı. Gittikleri her yerde emeklilerinin CHP'lilerin iki dini bayramda vereceği iki ikramiyeyi desteklediklerini gördüklerini belirten Aşkın Genç, şunları söyledi: “Ne mutlu bize ki, biz vatandaşlarımıza değil, vatandaşlarımız bize projelerimizi anlatıyor. Bu halkımızın projelerimizi ne kadar çok benimsediğini gösteriyor. Onlar bu kez CHP'yi iktidar yapmaya kararlılar. Çünkü biliyorlar ki, CHP birilerinin başkan olması için değil, halkın iktidar olması için siyaset yapıyor.”

Bakmadan Geçme