AKP'NİN YAS TUTMASI DOĞALDIR

TAKİP ET >>

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un ölümünün ardından ilan edilen yas tepkilere neden oldu. Emek Partisi il örgütü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde kadınlara karşı, ‘hamileyken sokağa çıkma', ‘kadının fıtratı' gibi açıklamalarla kadınlara karşı uygulanmak istenen saldırıları yapan AKP hükümeti, otuza yakın eşi olan Suud Kralı'nın gidişine yas tutması doğaldır” denildi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un ölümünün ardından Türkiye'de yas ilan edildi. Kendi ülkesinde dahi yas ilan edilmezken Türkiye'de ilan edilen yas farklı tepkileri de beraberinde getirdi. Emek Partisi il örgütü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, tepkisini dile getirdi. Açıklamada, “Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un ölümü üzerine ülkemizde ulusal yas ilan edildi. Ulusal yas ancak ülkemizde yaşayan insanların yas tutması gerektiği ve tutacağı koşullarda gerçekleşebilir. Arabistan Kralı'nın ölümü halklar tarafından bir yas olarak görülmüyor. Altın saraylarda zenginliğine zenginlik katan bir kişinin ölümü, saraylarda yaşayanlar için yas tutulmasını gerektirebilir ancak kendi acıları halkımıza dayatılamaz. İktidar partisi AKP, ülkemizde hiç olmadığı kadar saray sistemini, başkanlığı, krallığı tartıştıran bir parti konumundadır. AKP'nin Ulusal yas ilan etmesinin nedenini, uyguladığı ve uygulamak istediği politikaların Suud Kralıyla denk düşmesi olarak açıklayabiliriz. Ülkemizde kadınlara karşı, “hamileyken sokağa çıkma”, “kadının fıtratı” gibi açıklamalarla kadınlara karşı uygulanmak istenen saldırıları yapan AKP hükümeti, otuza yakın eşi olan Suud Kralı'nın gidişine yas tutması doğaldır. Milyar dolarlara sahip olan hatta zenginliğinin çok fazla olması nedeniyle hala mal varlığı belirlenemeyen bir kralı, yolsuzluk soruşturmalarıyla anılan, ‘milyon dolarları sıfırlayan' bir partinin anması ve yas tutması doğaldır.

İŞÇİ VE EMEKÇİLER NEDEN YAS TUTSUN?

Türkiye'de yaşanan iş kazalarına da dikkat çekilen açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: “Ülkemizde hiç olmadığı kadar işçi kazası yaşandı. Sadece bir yıl içerisinde 1884 işçi kardeşimiz işçi cinayetlerine kurban gitti. Hiç olmadığı kadar sokak ortasında çocuklar öldürüldü. Yanı başımızda katliamlar yapan IŞİD'in politikalarını destekleyen ve kendi ülkesinde IŞİD'in uygulamalarını aratmayan bir Krallık için neden yas tutulsun? Emek Partisi Kayseri İl Örgütü olarak alınan yas kararını sınıfsal bir refleks olarak değerlendiriyoruz. Sermaye sınıfı kendi arasından bir kişiyi kaybettiği için yas, ancak o sınıfın yası olabilir. İşçi sınıfının ve emekçilerin sömürü sistemi üzerinden zenginliğine zenginlik katan bir kral için yas tutacak zamanı yok! Her gün işçi cinayetlerinin yaşandığı, zenginlerin yoksul emekçiler üzerinden zenginliğine zenginlik kattığı, her geçen gün zenginler ve yoksulların arasında büyüyen uçurumun olduğu bir dönemde işçi ve emekçilerin sizlerle aynı duyguları yaşamasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle ulusal yas ilan edilmesini kabul etmiyoruz!” (K.B.)

Bakmadan Geçme