Ak Partili Elitaş: Darbecilere karşı göğsümü siper ettim!
AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kendisi hakkında yapılan açıklamalara ve iddialara tepki gösterdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un, ‘2009'da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın. Tamamen FETÖ ile ilgili' açıklamasına tepki göstermeye devam ediyor. Elitaş, ‘15 Temmuz günü Türkiye'de ilk defa otobüsün üstüne çıkıp Kayseri'de milleti meydana döken birisini, darbecilere karşı göğsünü siper eden birisini itham etmek büyük bir iftiradır. Sayın Cumhurbaşkanımız Fetö'yle hayatı pahasına mücadele etmekte, biz de arkadaşları olarak onun yanında mücadele etmekteyiz' dedi.
AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kendisi hakkında yapılan açıklamalara ve iddialara tepki gösterdi.
‘MİLLETVEKİLİ HER ŞEYİ KONUŞUR'
‘Darbecilere karşı göğsünü siper eden birisini itham etmek büyük bir iftiradır' diyen Elitaş, şu ifadeleri kullandı: ‘Bizi Fetönün siyasi ayağı diye ortaya koymak vatana ihanetle suçlamaktır. Bir insanı 15 Temmuz günü Türkiye'de ilk defa otobüsün üstüne çıkıp Kayseri'de milleti meydana döken birisini, darbecilere karşı göğsünü siper eden birisini itham etmek büyük bir iftiradır. Sayın Cumhurbaşkanımız Fetö'yle hayatı pahasına mücadele etmekte, biz de arkadaşları olarak onun yanında mücadele etmekteyiz. Milletvekili her şeyi konuşur. Parlamento kabul ettikten sonra o artık Parlamentonun malıdır. Her darbe önce Parlamentoyu itibarsızlaştırarak yapılmıştır. Parlamentonun saygınlığını korumak Meclis Başkanımız başta olmak üzere tüm siyasi partilerin, tüm milletvekillerinin görevidir'
NE OLMUŞTU?
FETÖ kumpasının kurbanı olan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş'ın da aralarında yer aldığı ‘2009'da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın' açıklaması yapmıştı.
‘BU BORU GÖSTERMEYE BENZEMEZ'
Başbuğ'un bu açıklamasına Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘TBMM'de 25 Haziran 2009'da geçen düzenlemenin amacı darbelere zemin hazırlamasını önlemekti. Bu boru göstermeye benzemez' diyerek Milletvekillerine ‘Başbuğ'a dava açın' çağrısı yaptı.
‘FETÖ'YE CİDDİ BİR DARBE İNDİRİLEBİLİRDİ'
Bunun üzerine Başbuğ, yazılı açıklama yaparak, FETÖ'ye yönelik Kayseri'de o dönem yapılan Işık Evleri soruşturmasını da örnek gösterdi ve ‘6. Hükümet tasarısının dışında gece yarısı getirilen ve 13 dakika içerisinde kabul edilen bu iki önergeden en çok istifade eden FETÖ olmuştur. Bu iki değişiklik yapılmamış olsaydı Kayseri ve Erzincan soruşturmaları ile 2009 yılında bile FETÖ'ye ciddi bir darbe indirilebilirdi' açıklaması yaptı.
ELİTAŞ VE ARKADAŞLARI BAŞBUĞ'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından Elitaş ve söz konusu kanun teklifte imzası bulunan isimler Avukatları aracılığıyla Başbuğ hakkında şikayetçi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ‘Avukatlarımız dün 6 kişi adına bu müracaatı gerçekleştirdi. Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Yahya Doğan, Mehmet Ceylan, Abdurrahmen Müfit Yetkin. 6 kişinin imzası var zaten bu önergelerde. Bizim FETÖ'nün siyasi olduğumuz suçlamasından dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz. Şu anda parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi çok iyi düşünmesi lazım' dedi.
Haber: Cafer ZENGİN