ADALET İÇİN KARNE HAZIRLAYAN LİSE ÖĞRENCİLERİ:

TAKİP ET >>

Kayseri'de Emek gençliği mensupları, Adliye Sarayı'nın önünü Ali İsmail Korkmaz Meydanı ilan etti. Adalete de karne veren gençler, Gezi'de hayatını kaybeden çocukların bugün karne alamadıklarını belirterek, buna da tepkilerini karnelerini yakarak gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik Emek Gençliği üyeleri, Ali İsmail Korkmaz davasında cezaya çarptırılan sanıklara verilen cezalara tepki gösterdi. Ellerinde “Katilleri de hırsızları da akladıklarını sanıyorlar, Ali İsmail Korkmaz için adalet istiyoruz” yazılı pankart , “Polis vuruyor, devlet kolluyor” yazılı dövizler ve “Adaletin Sarayı adaletin mezarı” yazılı Ali İsmail'in resmi ile birlikte Adalet sarayına doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada kalabalık, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” , “ Üzülme anne evlatların seninle” , “İnadına hepimiz birer Ali'yiz”, “Katil polis hesap verecek” şeklinde sloganlar attı.
Yürüyerek İstasyon Caddesi'nden, Adalet Sarayı'na gelen kalabalık adına basın açıklamasını Lise öğrencisi Gizem Karaaslan yaptı. Bugün karne aldıklarını ifade eden Karaaslan, “Karnelerimizi alınca herkes karnesini aldı mı diye bakarken, bir daha asla karne alamayacak yaşıtlarımız geldi aklımıza. Berkin gibi, Nihat gibi. Onlar bir daha karne alamayacaklar diye biz bu adliyenin önüne geldik. Daha karne alacakları yaşta, oyun oynayacakları, arkadaşları ile dolaşacakları sokaklarda öldükleri için. Türkçe'den, Matematik'ten, Fizik'ten kalmak nedir ki, vicdan derslerine girdiğimiz bu günlerde? Biz bu adliyenin önünde vicdan dersine girdik, Ali İsmail'in davalarında. Ve göğsümüzü gererek söyleyebiliriz ki, bu dönem geçtik dersten. Henüz dava bitmedi. Çünkü biz bitti demeden bitmeyecek bir davanın içindeyiz. 2. Dönemini bekliyoruz. İşte anne ve babalarımız bu yüzden dünyanın her tarafında karne alamamış yaşıtlarımız için karnelerimizi yakıyoruz” dedi.
Karaaslan ve arkadaşları yaptıkları basın açıklamasının ardından karnelerini yaktı. Daha sonra bir diğer lise öğrencisi Murat Zeren'de adaletin karnesini açıkladı. Zeren, elinde adaleti için hazırladıkları karneyi işaret ederek, “Gördüğünüz gibi Adalet sınıfta kaldı. Halkın vicdanında adalet geçer not alamadı” dedi. Açıklamanın ardından hazırlanan karneyi Adalet sarayı girişine bıraktılar. Karne eyleminin ardından Emek Gençliği, üyeleri bu kez de “Ali İsmail Korkmaz Meydanı” yazılı levhayı Adalet Sarayı önündeki orta refüje bıraktı ve “Burayı, bundan böyle Ali İsmail Korkmaz meydanı ilan ediyoruz” dediler.

Haber/Foto: Nejdet KALA/Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme