5 gün sonra açıklanacak! Ekonomik performans hakkında bilgi verecek

Kayseri'de ekonomik gelişmeler yakından takip ediliyor! Geçen hafta TCMB'nin faiz kararları dikkat çekerken, önümüzdeki hafta Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) verisi gündemde. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Geçtiğimiz hafta, tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de piyasaların gidişatını yakından takip eden vatandaşlar, iş adamları ve sektör temsilcileri, ekonomik takvimde yer alan verileri yakından takip etti. Özellikle "Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı" ve "Gecelik Borçlanma Faizi" aylık verileri yakından takip edildi.

TCMB eski Başkanı Hafize Gaye Erkan ile başlayan 8 aydır devam eden repo (poltika) faiz oranı artışı yeni Başkan Yaşar Fatih Karahan'ın ilk toplantısında faiz artırma kararı çıkmadı. 22 Şubat 2024 Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu, 2024 yılının şubat ayı repo (politika) faiz oranını yüzde 45'de sabit tutuğunu açıkladı. Kurul, Gecelik Borçlanma Faizi şubat ayı yüzde 43.50 ve Gecelik Faiz Oranları şubat ayı yüzde 46.50 olarak sabit kaldığını belirtti.

Gelecek hafta (26 Şubat - 1 Mart) ekonomik takvim yer alan 'Türkiye - Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık)' verisi Kayseri'de de piyasaların gidişatını yakından takip eden vatandaşlar, iş adamları ve sektör temsilcileri tarafından yakından takip edilecek.

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) verisi

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH), bir ülkenin belirli bir zaman diliminde ürettiği mal ve hizmetlerin toplam değerini ölçen bir ekonomik göstergedir. "Yıllık" ifadesi, GSYİH'nin bir yıl içindeki toplam değerini ifade eder. "4. Çeyrek" ise genellikle bir yılın son üç aylık dönemini ifade eder. Bu veri, bir ülkenin ekonomik büyümesini, üretkenliğini ve genel ekonomik performansını ölçmek için kullanılır. Yıllık GSYİH'nin artması, ekonominin büyüdüğünü ve ülkenin refahının arttığını gösterebilir. "4. Çeyrek" için bir GSYİH rakamı açıklandığında, bu rakam, bir ülkenin son üç aylık dönemde ürettiği toplam mal ve hizmetlerin değerini ifade eder. Bu veri, ekonominin büyüme eğilimini, yılın genelindeki performansını ve ekonomik politikaların etkisini anlamak için önemlidir.

İşte gelecek hafta (26 Şubat - 1 Mart) ekonomik takvim

Geçtiğimiz hafta (19 Şubat - 23 Şubat) ekonomik takvimde açıklanan veriler

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme