4 yıl önce imzalar atılmıştı! Çalışma gecikmeli de olsa başladı!

Develi'de 2019 yılında imzalanan protokol gecikmeli de olsa hayata geçiyor. 9.252 metrekarelik alanda çalışma başladı. Detaylar Kayseri Haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin Develi ilçesi Aşağı Everek Mahallesi, Karayolları yanında bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne ait alanda Meteoroloji Parkı yapması için, o dönem Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürü olan Fatih Dağlı arasında alanın devir protokolü imzalanmıştı.

İÇERİSİNDE NELER OLACAK?
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Meteoroloji ölçüm aletlerinin kullanımının devam edeceği park sağlıklı yürüyüş yolu, spor alanı, koşu yolu, kamelyalar, 2 adet oyun alanı, çocuklar için şifalı bitkileri tanıyacakları bilmece duvarı, anne-çocuk kafeteryası, kadınlara yönelik geleneksel el sanatları atölyesi, sergi alanı, açık hava sinema alanı, otopark ve yeşil alanlardan oluşacak” açıklaması yapmıştı. Parkın Develi Belediyesi'nin vizyon projelerinden olduğunu ve Develi'nin çehresini değiştireceğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “En kısa sürede tamamlamayı planladığımız parkımızın şimdiden Develimize hayırlı olmasını diliyorum” demişti.

2019 YILINDA GÜNDEME GELMİŞ VE PROROKOL İMZALANMIŞTI!
2019'da gündeme gelen ve protokolleri imzalanan parkla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kayseri Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürü Denizhan Erol geçtiğimiz günlerde Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ı ziyaret etti.
Bu ziyaretin ardından beklenen gelişme yaşandı ve 4 yıldır merakla beklenen parkla ilgili kazma vuruldu. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, çalışmaların gecikmeli de olsa başladığı alanda inceleme yaptı.
METEOROLOJİ PARK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Başkan Cabbar, “2020 yılında Develi Belediyesinin tek alanda yaptığı en büyük park olan Engelsiz Parkın ardından bu sene içerisinde 9.252 m2'lik alanda yapımı tamamlanması planlanan ilçemizin en büyük parkı olacak Meteoroloji Park için çalışmalar başladı” açıklaması yaptı.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme