4,5 yılda ekonomiye katkısı 44 milyon TL oldu

Çevre dostu bir yaklaşımla çürütülen birincil çamurdan ekonomik değeri 44 milyon 202 bin TL olan 23 milyon kWh elektrik enerjisi üretildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından işletilen Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde son 4,5 yılda 44 milyon 202 bin TL değerinde elektrik üretildiğini açıkladı.

Evsel atık suların arıtılarak çevrenin korunması amacıyla kurulan tesis, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın liderliğinde ekonomiye önemli bir destek sağlamış durumda. Başkan Büyükkılıç, KASKİ'nin insan ve çevre sağlığına büyük önem verdiğini vurgulayarak, atık su arıtma tesislerinde birincil çamurun çürütülmesiyle ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlandığını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde geçen 4,5 yılda arıtılan atık sulardan elde edilen birincil çamurun çürütülmesiyle 44 milyon 202 bin TL değerinde elektrik üretildiğini açıkladı. Bu süreçte 11 milyon 691 bin metreküp biyogaz üretilerek, jeneratörlerde yakılarak elde edilen elektrik enerjisiyle ekonomiye katkı sağlandı. Başkan, tüm tesislerin tam kapasiteyle çalıştığını ve KASKİ'nin içme suyu ihtiyacını en kaliteli şekilde karşıladığını ifade ederek, çevreye zarar vermeden atık suları arıttıklarını belirtti.

Başkan Büyükkılıç; "Birincil çamurundan 11 milyon 691 bin metreküp biyogaz üretilerek, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılması ile de ekonomik değeri 44 milyon 202 bin TL olan 23 milyon 170 bin kWh elektrik enerjisi elde edildi. Kentimiz genelindeki tesislerin tamamı tam kapasite ile en iyi şekilde çalıştırılıyor. KASKİ'miz şehrin içme suyu ihtiyacını en kaliteli şekilde karşılarken, kirli suları da çevreye zarar vermeden arıtıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için böyle tesislerin sayısını arttırmak için yatırımlarımız devam edecek." dedi.

KASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde işletilen 33 konvansiyonel ve 49 Doğal Atık Su Arıtma Tesisi'nde ise 4,5 yılda toplamda 308 milyon metreküp atık su arıtıldığı bilgisi verildi. Başkan Büyükkılıç, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına bu tür tesislerin sayısını arttırmak için yatırımların devam edeceğini belirtti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme