Aman dikkat! Rafta 49 TL kasada 59 TL

İncesu Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları denetimde bir markette rafta 49.50 TL olan ürünün kasadaki fiyatının 59 TL olduğunu tespit etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Aman dikkat! Rafta 49 TL kasada 59 TL
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vatandaşların çok kez karşı karşıya geldiği bir sorun marketlerdeki ürünlerin rafta farklı, kasada farklı bir fiyatla satışının yapılması… Kimi zaman vatandaşların fark ederek konunun düzeltilmesini sağladığı ancak çoğu zaman gözden kaçan bu durum için İncesu Belediyesi Zabıta Ekipleri harekete geçti.

Aman dikkat! Rafta 49 TL kasada 59 TL

İlçede faaliyet gösteren marketlerde ürünlerin raftaki fiyatları ile kasadaki fiyatlarını karşılaştıran ekipler, raftaki fiyatı ile kasadaki fiyatı farklı olan bir markete 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu gereği cezai işlem uygulandı. Ekiplerin tespit ettiği bir ürünün raftaki fiyatının 49,50 TL olduğu ancak kasadaki fiyatının 59 TL olduğu tespit edildi. İncesu Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘İncesu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz Market denetimi yaparak raf ve kasa fiyatında farklılık gösteren markete 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu gereği cezai işlem uygulandı. Halkımızın bütçesini korumaya devam edeceğiz.’ denildi.