Aman dikkat! Kayseri'de o mahallede kaldırımda görüldü! Vatandaş endişeli

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlarda ortaya çıkmaya başladı. Mahallelerde de görülmeye başlanan yılanlar endişelendiriyor. Mimarsinan Bahçelievler'de vatandaşlar, yol ortasında kaldırıma çıkıp, ortadan kaybolan yılanı görüntüledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Aman dikkat! Kayseri'de o mahallede kaldırımda görüldü! Vatandaş endişeli
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Melikgazi ilçesine bağlı Mimarsinan Bahçelievler'de yol ortasında görülen yılan korkuttu. Bir anda kaldırıma çıkan ve ardından otların bulunduğu alanda kaybolan yılan, mahalle sakinlerini endişelendiriyor. 

Aman dikkat! Kayseri'de o mahallede kaldırımda görüldü! Vatandaş endişeli

Mahalle sakinleri endişeli

Mahalle sakinleri bölgede konuyla ilgili çalışma yapılmasını ve herhangi bir sıkıntıya karşı önlem alınmasını istiyor. Özellikle çocukların söz konusu alanlarda oyunlar oynadıklarını belirten vatandaşlar, bu durumun kendilerini endişelendirdiğini belirtiyor. Diğer yandan Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül de  yılan ısırması durumunda sakin kalınmasına dikkat çekti. 'Sakin kalınmazsa zehir kana daha çabuk karışır' ifadelerini kullanan Ergül, Türkiye’de yaklaşık 50 çeşit yılan bulunduğunu ve bunlardan 11 tanesinin zehirli olduğunu söyledi. 

Yılan ısırması sırasında ne yapılmalı?

Yılan ısırması durumunda sokulan bölgenin hemen su ile temizlenmesi gerektiğini dile getiren Ergül, bölgenin aşırı şekilde ovuşturulmaması gerektiğinşi söyledi.Temizlendikten sonra bölgenin sargı bezi ya da  temiz bir bezle sarılması gerektiğini kaydeden Ergül, daha sonra da 8-10 cm yukarıdan bağlanması gerektiğini ve hızlı bir şekilde sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini kaydetti.

Yılanlar neden yerleşim yerlerine kadar geliyor?

Yılanların su ve beslenme ihtiyaçları için yerleşim yerlerine kadar geldiklerini dile getiren Ergül, yılanların slında saldırgan hayvanlar olmadıklarını, doğal ortamlarını koruyan canlılar olduklarını söyledi. Ergül, 'Yılanların doğal ortamına müdahale ettiğimiz durumda onlar da refleks olarak kendilerini savunma amacıyla saldırabiliyor' dedi.