'Alta alınması lazım'

'Alta alınması lazım'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de tramvay tartışması yeniden alevlendi. “Yeraltına alınmalı mı, alınmamalı mı?” tartışmalarının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bu konuda verilen sözlerle de gündeme gelen tramvay konusu  AK Parti’de adeta çıkmaza dönüştü. Konuyla ilgili bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe de açıklama yapmış ve CHP’li merhum Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’ndan övgüyle bahsederek, eski Başkan Mehmet Özhaseki’ye gönderme yapmıştı. Karatepe, “En kötü işi yapsaydı, Allah korusun raylı sistemdi, ona nasip olmadı. Niyazi Bahçecioğlu, arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır” ifadelerini kullandı. Karatepe’nin bu yöndeki çıkışının ardından bu kez de AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, tramvay konusunu gündeme getirdi. Partisinin Kocasinan İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Elitaş, belediye başkan adaylarına ve özellikle de Büyükşehir adayı Memduh Büyükkılıç’a tavsiyede bulunarak, “ Tramvayın yeraltına alınması lazım” dedi.

 

Kayseri’de tramvay yer altına alınmalı mı, alınmamalı mı? Kentin yapısı buna uygun mu, değil mi? İşte bu sorular çok tartışıldı. Hatta Cumhuriyet Meydanı’nda “Belli bir mesafe yer altına alınacak” diye sözler de verildi. Siyaset arenasında da çok konuşuldu raylı sistem ya da tramvay. Kimisi ‘Tramvay toplu taşımada gelinen son nokta’ dedi, kimisi ‘Bu sistem Kayseri’yi geleceğe taşımaz, talebe cevap veremez’ dedi. Kimisi ‘Dünyayı dolaştık, araştırdık ve tramvaydan başka çare yok’ dedi, kimisi ise ‘Metro yapılmalıydı” tavsiyesinde bulundu. İşte süreç içerisinde Kayseri Belediyecilik tarihin en tartışmalı konusu oldu belki de bu mesele.

 

KARATEPE DE RAYLI SİSTEME TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında konuyu Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe de katıldığı  Küçük Millet Meclisi’nde dile getirdi. CHP’li merhum Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’nu bu konuyu örnek göstererek öven Karatepe, katılımcılara yönelik konuşmasında,  “Size garip,  bir şey söyleyeceğim, aklınızda kalsın. Niyazi Bahçecioğlu ile ilgili gelip, bana tuhaf şeyler söylerlerdi. Dedim ki en kötü işi yapsaydı, Allah korusun raylı sistemdi, ona nasip olmadı. Niyazi Bahçecioğlu, Kayseri’nin gelmiş geçmiş en saygıdeğer belediye başkanlarından biridir ve arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır” ifadeleri ile dikkat çekmişti.

BU KEZ ELİTAŞ’TAN RAYLI SİSTEM ÇIKIŞI GELDİ

İşte yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından konuyu bu kez de AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, gündeme getirdi. Hafta sonu AK Parti’nin Kocasinan İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Elitaş, salonda bulunan Belediye Başkan adaylarına ve özellikle de partisinin Büyükşehir adayı Memduh Büyükkılıç’a seslenerek, “Başkanlarım size diyorum, özellikle Sivas Caddesi’nde tramvayın yeraltına alınması lazım. Memduh Başkanım size diyorum” uyarısı ile dikkat çekti. Haber: Cafer ZENGİN