'Allah'tan mı korkuyorsunuz Tayyip'ten mi?'
Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları etkinliğinde düzenlediği 'Yerel Yönetimler ve Demokrasi' konulu panel İl Kültür Müdürlüğü'nde yapıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekli müftü olan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının korku imparatorluğu oluşturduğunu görüşünü dile getirerek, “Allah’tan mı korkuyorsunuz, Tayyip’ten mi” dedi. Atatürk’ü dinsiz diyenlere de yüklenen Özkes, “"Kim Atatürk'e dinsiz diyorsa o adam dinsizdir" Atatürk'e 'Dinsiz' diyenler, arkasından atıp tutanlar Atatürk'ün tırnağı bile olamazlar" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları etkinliğinde düzenlediği ‘Yerel Yönetimler ve Demokrasi’ konulu panel İl Kültür Müdürlüğü’nde yapıldı. Emekli müftü, CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve Sendikacı Yazar Yaşar Seyman’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Avukat Türker Tok yaptı. Panelde ilk sözü sendikacı yazar Yaşar Seyhan aldı. CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu belirten Seyhan, bunun için CHP’lilerin halka güven vermesi gerektiğini vurguladı. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerin genel seçim havasında geçeceğini ifade eden Seyhan, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ve CHP’nin önemli bir parti olduğunu ve bunun bazı kesimlere anlatılması gerektiğinin altını çizdi.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi İhsan Özkes ise önce Gezi olaylarını değerlendirdi. AKP iktidarının zulmü ve dehşeti o kadar oldu ki; neredeyse bu ülkede biber gazını tatmayan kalmayacaktır" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte biber gazını kendisinin de geçtiğimiz yıl CHP tarafından yapılan Cumhuriyet Bayramı düzenlenmek istenen kutlamalar sırasında biber gazına maruz kaldıklarını söyledi.
'TAYYİP ERDOĞAN'IN DEDESİ DE CHP'LİYDİ'
Son zamanlarda Türkiye'deki siyasetin sürekli din, iman, kuran eksininde geliştiğini anlatarak, "CHP hakkında atıp tutan Tayyip Erdoğan'ın dedesi de CHP'liydi" diye ifadeler kullanan Özkes, "Sürekli bu ülkenin siyasetinde din, iman, cami, kuran almış başını gidiyor. Atıyor, tutuyor, konuşuyor, bağırıyor, çağırıyor, suçluyor, geriyor yani saldırıyor. Kin, öfke, intikam, hırs alabildiğine! Yahu senin derdin ne? Senin deden de CHP'liydi. Tayyip Erdoğan'ın dedesi de CHP'liydi. Yani CHP'ye atarken dedesine atıyor onu söylemek istiyorum. Şimdi hepimizin dedesi, dedesinin dedesi, ninesi yani 1920'liler ile hatta 1950'ye kadar olan tüm ecdadımız bu memleketin insanı CHP'liydi. Bu gerçek. Atatürk'ün kurmuş olduğu kurucu mecliste meclisin 3'de 1'i din adamıydı. Şimdi öyle bir noktaya geldi ki bir tane müftü CHP'ye gitse ne oluyor diyorlar. Atatürk Ankara'ya girdiğinde onu karşılamaya gelen Börekçizade Mehmet Rifat Efendi! Amasya'ya gittiğinde onu karşılayan Amasya müftüsü! Nereye gittiyse mutlaka din adamları Atatürk'ün yanında yer almıştır. Yani din adamları Atatürkçü'ydü! Din adamları Atatürk için canını, malını, her şeyiyle Atatürk'ün yanında yer almıştı" diye konuştu.
'KİM ATATÜRK'E DİNSİZ DİYORSA O ADAM DİNSİZDİR'
Sözlerinin devamında "Peki ne oldu da günümüzde Atatürk'e dinsiz diyorlar" diye soran Özkes, "Kim Atatürk'e dinsiz diyorsa o adam dinsizdir" şeklinde konuştu. Atatürk Kuran-Kerim dinlerken ağladığını ifade eden Özkes, "Şimdi dokunmatik veya sipariş üzerine ağlayanlar var. Bu sipariş üzerine ağlayanları siz hiç kuran okurken ağladığını gördünüz mü? Atatürk ağlarmış ama! Bunlar yani Atatürk'e 'Dinsiz' diyenler, arkasından atıp tutanlar Atatürk'ün tırnağı bile olamazlar" dedi.
AKP’nin bir korku imparatorluğu oluşturduğunu belirten Özkes, bazı vatandaşların AKP’nin mahalle temsilcisinden dahi korkar hale geldiğini belirterek, ““Allah’tan mı korkuyorsunuz, Tayyip’ten mi?” şeklinde konuştu. Demokrat Parti’den AKP’ye geçen Süleyman Soylu’nun Başbakan için ‘Ebedi ve ezeli başbakan’ sözlerini hatırlatan Soylu’nun Başbakan’a Allah’ın sıfatlarını yüklediğini vurguladı.
AKP'li çevrelere seslenerek, "Bu gün şayet Müslüman sanız bu Müslümanlığınızı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz" diye konuşan Özkes,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AKP'li çevreleri eleştirerek şöyle konuştu: " Malum şahıs benim bu sözlerimi duymuş, grup toplantısında şah damarı çıkmış 'Biride çıkmış böyle diyor' diye konuşuyor. CHP'lilerin Müslümanlığını onların tartacak hiç halleri yok. Ben o kadar çok doluyum ki mesela bunlardan biri çıkmış 'Başbakan'a dokunmak ibadettir' diyor. Bende TBMM kürsüsüne çıktım, 'Allah için söyleyin size soruyorum, Başbakan'a dokunmak ibadet mi değil mi? Yahu söyleyin sizin hiç yüreğiniz yok mu?' diye soruyorum hepsi öyle susuyor. Allah'ını ve Cumhuriyetini seven, bunlara ders vermeli. Çünkü Allah'ın dini tavassut altında!"
BAŞBAKAN BOYNUNA ASARDI
Konuşmasının bitiminde geçmişte "CHP camileri ahır yaptı' şeklinde ifadeler kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği sorulardan hiç bir yanıt alamadığını dile getiren Özkes, "Eğer öyle bir belge olsa Başbakan o belgeyi boynuna asar sokak sokak gezerdi. Cami, ahır yapılmış ama o camiyi ahır yapan CHP değil, Yunanlılar' dır" dedi.
Panelin sonunda mikrofonu eline alan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da "Arkadaşlar CHP ayağa kalkacak! Bana görev teslim ettiniz size gelecek bela bana gelecek. Size gelecek her türlü kötülüğü göğüslemek için buradayım. Ama CHP'nin iktidarını siz elinizle alıp yayacaksınız. Hep birlikte güzel günler bizi bekliyor. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden Laik, demokratik ve özgürleştirmek olacaktır" diye konuştu.