Aliye Boydak dahil 9 kişi tutuklandı...

Aliye Boydak dahil 9 kişi tutuklandı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar sürerken FETÖ'nün Kayseri'de finansal işlerini yürüttüğü ve FETÖ'nün İmamları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Boydak Holding ortaklarından Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak'ın da bulunduğu 15 kişi hakkında mahkeme kararını verdi.
Ev aramalarında, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in sözde 'bereket ve işlerinin yolunda gitmesi' amacıyla ABD'den gönderdiği ve seri numarasındaki harfe göre örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı tespit edilen 1 dolarların da ele geçirildiği belirtilen şahıslar mahkemede kendini savundu.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren duruşmada Aliye Boydak dahil 9 kişi tutuklandı, 6 kişi ise adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Halit Şeker, Ali Koç, İlhan Çoşkun, Murat Fırat, Tekin Baydemir, Yasin İpek, Zafer Çetin, Bilal Karakuş, Mehmet Yıldız, Murat Temiz, Ömer Armutoğlu, Yunus Bozkurt ve Abdullah Cihan'ı gözaltına almış firar konumunda olan 13 kişiyi de yakalamak için çalışma başlatmıştı.
ALİYE BOYDAK İSTANBUL'DAN
GELİP TESLİM OLDU

Firar konumda olan ve "FETÖ'nün ablası" olarak ifade edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak, kaçmadığını yeğeninin nikahı için gittiği İstanbul'dan hakkında yakalama olduğunu duyunca geldiğini belirterek polise teslim olmuştu.
Aliye Boydak'ın İstanbul'daki avukatları, basına "Kendisi bizzat ifade verip, vatanımıza kasteden ihanet örgüt başı Fetullah Gülen'in örgütü FETÖ ile ilgili bildiklerini, kendisi gibi 'Allah Rızası' gayesi ile hareket eden iyi niyetli insanların dini duygularının nasıl istismar edildiğini, bu şebekenin kökünün kazılması noktasında devletimize yardımcı olmak amacıyla paylaşmıştır." bilgisini vermişti.
Tutuklanan kişilerin isimleri ise henüz haber merkezimize ulaşmadı.