Alan'dan, vatandaşa 'Bakkal amca' çağrısı!

Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, vatandaşlara seslendi.

Alan'dan, vatandaşa 'Bakkal amca' çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, vatandaşlara çağrı yaparak, “Bakkal amcadan alışveriş yapın” dedi. “Kayseri’de 1138 esnaf kepenk kapatırken, 1200 Suriyeli işyeri açtı” açıklamasıyla gündeme gelen Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, vatandaşlara seslendi. 2022 yılının sağlıklı, bereketli, huzur ve barış ortamında geçmesini temenni eden Alan, “Kayseri halkını Esnaf ve Sanatkarlardan alışveriş yapma davet ediyorum. Kayseri Kapalı Çarşımızdan, Yeraltı Çarşımızdan, tüm şehir genelinde mahallemizdeki Bakkal Amcalardan alışveriş yapmalarını ve Yerel Ticarete destek olmalarını bekliyorum” dedi.
HANGİ SEKTÖRDEKİ İŞ YERLERİ KAPANDI?
“Kayseri’de İl genelinde 2021 yılı itibari ile yeni işyeri açan  Kayseri  Esnaf Sanatkar siciline kayıtlı 4203, işyeri kapatan 1138, Suriyeli Esnaf sayısı 1200’dür” ifadelerini de kullanan Alan, “Açılan işyerleri genelde gıda bakkal, lokanta, çiğköfte, tamir ve hizmet sektörü, E-Ticaret yapanlar gibidir. Kapatanlar da aynı meslek dallarındadır. Her dönemde işyeri açan Esnaf Sanatkar fazla olmaktadır. Hastalığa rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadır. Hükümet de 850 Bin basit usule tabii, eski adıyla götürü vergiye tabi küçük esnaf ve sanatkarı 2022 yılında vergiden muaf etmiştir. Bu büyük bir destektir. Belge işlemleri devam edecek” diye konuştu. 
“BÖBÜRLENMEYE GEREK” YOK DEMİŞTİ
Kayseri’de 4203 iş yeri açıldığını da açıklayan Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Olay Türk TV’de katıldığı “30 Dakika” programında “Buradaki açılanların bir miktar krediden artanlar. Bizim Halk Bankası’ndan ve KOSGEB'den kredi alanlar. Burada böbürlenmeye gerek yok. Bu kadar iş yeri açıldı diye” ifadelerini kullanmıştı.

Kayseri ile ilgili dikkat çeken rakamı açıkladı! Bakın kentte kaç Suriyeli iş yeri açtı?

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN