Alacağınız kurbanlıktan kurban olur mu? Cebinize sorun söylesin
Alacağınız kurbanlıktan kurban olur mu olmaz mı? Merak ediyorsanız cep telefonunuza sorun söylesin… Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…
İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki kurban kesim ve satış yerinde incelemelerde bulunarak, kurban bayramındaki çalışmaları hakkında da kamuoyuna bilgi verdi.
Konuşmasının başında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve ekibe çok düzenli, hijyenik, sağlıklı bir ortam oluşturdukları için teşekkür eden Saklav, Bakanlık ve valiliğin talimatları doğrultusunda gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirterek, ‘Çok şükür şu an için Kurban Bayramı'nı sıkıntıya sokacak bir bulaşıcı hastalığımız, şu anki tespitlerimize göre yok. İlimizde de yeterli sayıda hem küçükbaş hem de büyükbaş kurbanlık hayvan sayımız mevcut. Kurban Bayramı öncesinde, Kurban Bayramı sırasında satış yerlerinde, Kocasinan Belediyemiz başta olmak üzere 172 tane kamu veteriner hekimi, 20 tane de özel veteriner hekimle birlikte hizmette olacağız ve denetimlerimizi gerçekleştireceğiz.’ dedi.
Merak edilen soruların yanıtlar 'Tarım Cebimde'de
Satın alınan kurbanlıktan kurban olur mu olmaz mı? Bu konuda da vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade eden Saklav, ‘Tarım Cebimde’ uygulaması ile vatandaşların kurbanlıkların kulak küpesini okutarak, bilgi sahibi olabileceğini belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Hayvanların gebe olup olmadığı konusunda, ki burada ücretsiz ultrason hizmeti sunacağız. Burada vatandaşlarımıza hayvanların biliyorsunuz kurbanlık hayvanların yaşları önemli. Onların yaşları tutup tutmadığı hakkında bizden yardım isterlerse biz onlarla alakalı gerekli yardımı sağlayacağız. Hayvanların damızlık değeri olup olmadığını, kulak küpesi olup olmadığını, aynı zamanda veteriner sağlık raporlarının olup olmadığı konusunda denetimlerimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah vatandaşımız bize başvurduğunda sağlıklı bir kurban kesmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.
Tabii bir de bakanlığımızın, ‘Tarım Cebinde’ uygulaması var. Burada vatandaşlarımızın bizim bu uygulamayı indirerek buradan alacakları kurbanlık hayvanın yaşının ne olduğunu, kurbanlık olup olmayacağı, hangi işletmeleri gezdiği, sağlıklı olup olmadığı hakkında kulak küpesini oradan da okutarak (barkodlu) veya yazarak oradan da kurbanlık hayvan hakkında bilgi alabilirler. Biz 24 saat burada ve diğer Belediyelerimizde teyakkuz halindeyiz ve 24 saat hizmet vereceğiz.’