Akşam sofralarının baş tacı olan o yemek

Kayseri'nin harika lezzetlerinden biri olan bu yemeğe bayılacaksınız. Pastırmalı kuru fasulye akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak bilinen Kayseri'ye has olan bu yemeğinin hazırlanışını sizler için derledik. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bülteninde…

Akşam sofralarının baş tacı olan o yemek

Kayseri’nin mantısı, pastırması, sucuğu, nevzine, aside, pöç kebabı, kurşun aşı, cıvıklısı, yağlaması, çemenli ekmek ve gacer ekmeği gibi birçok lezzet damakları şenlendiriyor. Kayseri’nin bilinen efsane lezzetlerinden biri olan bu yemek hem ethem de bakla yemeği sevenlerin iştahını açıyor.

Malzemeler 
2 su bardağı kuru fasulye
8 – 10 su bardağı haşlamak için su
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük kuru soğan yemeklik doğranmış
2 adet küp doğranmış domates
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
8 – 10 adet pastırma
4 su bardağı sıcak suAkşam sofralarının baş tacı olan o yemekPeki pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?
Kuru fasulyeleri akşamdan suya koyun ve sabah yemeği yapmadan önce suyunu süzün. 10 su bardağı suyla kuru fasulye yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyeyi süzgece alın. Fasulyenin gazını almak için sıcak sudan geçirip süzün. Artık yemeği yapmaya başlayabilirsiniz. Soğanınızı küçük küçük doğrayın ardından domateslerinizi doğrayın. Biberlerlerinizi doğrayın. Tencerenin içerisine tereyağını alın ve eritin. Tencerenin içerisine soğanlarınızı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Domatesinizi, biberinizi ve sulandırılmış salçanızı tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kimyon baharatlarını ekleyin. Suyunu koyun ve kuru fasulyeleri ekleyin. Bir kere karıştırın. 20 dakika pişmesini bekleyin. Pişmesine son 10 dakika kaldığında pastırmalarınızı ekleyin. 10 dakika daha piştikten sonra yemeğiniz servise hazır.
Tarifi bizden, yapması sizden afiyet olsun.