AKP'li vekil Nergis, FETÖ'den kapatılan derneğin kurucu başkanlığını yapmış

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis'in, Kocaeli'de bir süre önce OHAL uygulamaları kapsamında FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle kapatılan Kocaeli Cihan Hukukçular Derneği'nin kurucu başkanı olduğu ifade edildi. Bu bilginin partinin internet sitesindeki vekilin özgeçmişinin yer aldığı alanda da halen yer alması dikkat çekti.

AKP'li vekil Nergis, FETÖ'den kapatılan derneğin kurucu başkanlığını yapmış
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’in, Kocaeli’de bir süre önce OHAL uygulamaları kapsamında FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle kapatılan Kocaeli Cihan Hukukçular Derneği'nin kurucu başkanı olduğu ifade edildi. Bu bilginin partinin internet sitesindeki vekilin özgeçmişinin yer aldığı alanda da halen yer alması dikkat çekti.

 Kocaeli’nde yayın yapan Kocaeli Barış Gazetesi dikkat çeken bir haberi gündeme taşıdı. Buna göre AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı’nın, bir süre önce FETÖ’den kapatılan bir derneğin kurucu başkanı olduğu ifade edildi.

İşte Gazetenin “AKP Kadın kolları eski Başkanı özgeçmişindeki o ayrıntıyı unutmuş, FETÖ’nün derneğinde başkanlık yaptı” başlığı ile okuyucularına aktardığı o haber: “Aslen Kayserili olan Hülya Nergis, 2001 yılında AKP Kadın Kolları Kocaeli İl Teşkilatı Kuruluşunda, il Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştı. Nergis 2002 yılında ise AKP’nin Kadın Kolları Başkanı olmuştu. 2007 yılında Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa eden Nergis istediği vekilliğe bir türlü ulaşamamıştı. Kocaeli'de Milletvekili adayı olmayan Hülya Nergis bu kez şansını memleketi Kayseri'de denedi. 1 Kasım 2015 yılında yapılan genel seçimlerde AKP Kayseri Milletvekili olarak TBMM'ne gitti. Avukat olan Hülya Nergis bu dönemin en çok konuşulan derneklerinde biri olan Kocaeli Cihan Hukukçular Derneği'nin kurucu Başkanı. Kocaeli Cihan Hukukçular Derneği'nin FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkınca kapatılmıştı. O derneğin kurucu başkanı olan AKP Milletvekili Hülya Nergis'in bugün elbette herhangi bir ilgisi yok. Ama Hülya Nergis bir ayrıntıyı unutmuş. Belki çok önemsiz gibi gelebilir ama olağanüstü dönemler yaşanan günümüzde bu küçük ayrıntılar önünüze çok büyük bir sorun olarak gelebilir. Bizde bu yüzden Sayın Nergis'e bir uyarı yapalım dedik. AKP'nin internet sitesinde yaralan özgeçmişinizde hala, "Kocaeli Cihan Hukukçular Derneğinin kurucu Başkanlığını yaptı" ibaresi geçiyor. FETÖ suçlaması ile kapanan bir derneğin kurucu başkanı olmazını gururla ifade ettiğiniz özgeçmişiniz umarız başınıza bir iş açmaz...”

Cihan Hukukçular Derneği, Kocaeli'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL kapsamında çıkartılan ilk kanun hükmündeki kararname ile kapatılan 14 dernek arasında yer alıyor.