'AKP, gelinen noktada, çözüm üretemez bir hal içerisindedir'

'AKP, gelinen noktada, çözüm üretemez bir hal içerisindedir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan, yeni yılla birlikte sağlıkta muayene ücretlerine yapılan yüzde 20 ila yüzde 60’lık zam oranlarına tepki gösterdi. Kaan, “Vatandaşlarımız sosyal hak olan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması gerekirken AKP hükümetinin yaptığı zamlarla vatandaşa hangi gözle baktığını gözler önüne sermektedir. AKP hükümeti sağlığı ticarileştirmeye devam ediyor.” dedi. Toplumun her kesiminin sıkıntıda olduğunu söyleyen Kaan, “Suriye politikanız yanlış dedik, yok dediler, şimdi evet yanlış diye itirafta bulunuyorlar. Kısacası her alanda ülkeyi çıkmaza sürükleyen AKP, gelinen noktada, çözüm üretemez bir hal içerisindedir ve çözüm CHP’dedir.” diye konuştu.

 CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan, yeni yıla da yine acı olaylarla girildiğini belirterek, “Ne yazık ki ülkemiz AKP’nin yanlış politikaları sonucunda kötü günler geçiriyor. Yıllardır partimiz tarafından yapılan uyarılarılar dikkate alınmadığı için bugün ülkemiz de terör olayları artmıştır. Bunun yanında toplumsal sorunlarda çığ gibi büyümekte ve buna rağmen AKP çözüm üretemez bir hal içerisindedir. Çünkü sorunun kaynağı olanların, sorunu çözmesi asla mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

 “SURİYE POLİTİKANIZ YANLIŞ DEDİK, YOK DEDİLER,

ŞİMDİ EVET YANLIŞ DİYE İTİRAFTA BULUNUYORLAR”

CHP’nin, AKP’nin dış politikasının başından beri yanlış olduğunu ve özellikle Suriye konusunda da bu büyük sorunun gün yüzüne çıktığını sık sık dile getirdiğini, ancak hükümet çevrelerinin buna karşı çıktığını ifade eden Kaan, “Gelinen noktada CHP’nin haklı olduğu ortaya çıktı. Bunu şimdi biz değil, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş söylüyor. Önemli bir itirafta bulunuyor. Diyor ki, AKP’li Kurtulmuş, ‘Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz.’ CHP’ye karşı çıkanların geldiği noktaya bir bakın. Günaydın beyler. Biz yıllardır söylüyoruz. Genel Başkanımız defalarca dile getirdi, bu yanlıştan dönülsün dedi, Suriye politikası yanlış, dönün bu yanlıştan dedi CHP ama aldırmadılar. Şimdi CHP’nin dediği yere geldiler. İşte AKP’nin iş bilmediğinin bir başka göstergesi de bu tablodur. Yine kandırıldılar, yine aldatıldılar. CHP uyarıyor, hatalarını yüzlerine söylüyor, yapmayın, etmeyin diyor, ama AKP, yine uyarılara aldırmadan ‘ben yaptım olur’ anlayışı ile hareket ediyor. Ülke çıkmaza girdikten sonra suçu başkasına atma geleneğini sürdürüyor. İşte bu tutarsız, vizyonsuz politikalar yüzünden bugün ülkemiz ciddi tehlikelerle karşı karşıya.” dedi.

 Türkiye’nin 2017’ye de terör saldırısı ike girdiğini anlatan Kaan, “Ortaköy’de yapılan hain terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum. Hain terör saldırılarında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilerim. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşamayız ve 2017 yılı Türkiyemiz için hayırlı ve huzurlu bir yıl olur.” diye konuştu.

“YENİ YILA DA ZAMLARLA GİRDİK”

Yeni yılla birlikte art arda zamlarında geldiğini ve vatandaşın yine çaresiz bırakıldığını savunan CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan, şunları söyledi: “2017 yılına zamlarla başlayan bir AKP hükümeti var. Hatırlarsanız CHP Melikgazi İlçe Başkanlığına adaylığımı açıkladığım basın toplantısında, arkadaşlarımla birlikte AKP hükümetinin sağlığı ticarileştirdiğini dile getirmiştik. Ancak gelinen noktada AKP Hükümeti bırakın sağlıkta iyileştirme yapmayı, muayene katkı payına yüzde 20- yüzde 60 arasında zam yaptı.

Vatandaş için sosyal bir hak olan sağlık hizmetlerinden vatandaşımız ücretsiz yararlandırılması gerekirken AKP hükümeti yaptığı zamlarla vatandaşa hangi gözle baktığını da gözler önüne sermiştir.”

“TOPLUMUN HER KESİMİ SIKINTIDA, ÇÖZÜM CHP’DE”

KOSGEB kredisi konusunda fiyaskoyla sonuçlandığını öne süren Kaan, şöyle konuştu: “AKP hükümeti 2016 yılında büyük umutlarla ‘Ekonomiye Can Suyu’ kapsamında esnafa faizsiz kredi vereceğini açıklamıştı. Ancak esnaflarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, AKP Hükümeti getirdiği şartlar ile sanki ekonomiye can suyu vereceği esnafı değil, halk tabiriyle ‘kızını vereceği damadı soruşturan kayınbaba gibi davranmış. Göreve geldiğimiz 1 yıldan bu yana esnafımız ile sürekli görüşüyoruz. Esnafımızın çok sıkıntısı var. Yıllardır bu sorunu çözemeyen bir iktidar var. KOSGEB kredisinde yaşanan belirsizlikte ortada. Kime çıktı belli değil. Kim faydalanıyor, bilen yok. Esnaf hala umutla bekliyor. Gelinen noktada AKP’nin artık millete bakışı ortadadır. Yani seçimlik olarak milletin yanındaymış gibi gözüküyorlar, sonra ise milletin derdini görmüyorlar, çözmüyorlar. Bu nedenle çözüm CHP’de. Esnafında, memurun da, çiftçinin de, öğrencinin de, öğretmenin de, sanayicinin de, işsizin de sorunlarına çare CHP’de. CHP’nin projeleri bu ülkenin sorunlarına çözüm üreten politikaları barındırıyor. AKP hükümeti döneminde devletin birçok kurumu özelleştirildi. Bu kurumlar kar eden kurumlardı. Bunun yanında özelleştirmeler neticesinde 100 milyar dolara yakın gelir elde edildiği açıklandı. Peki, AKP hükümetleri döneminde özelleştirmeden gelen bu paralara ne oldu? Yoksa sadece yandaşlar mı kazandı yine? Bu kaynaklar belli bir kesim arasında mı pay edildi? Bunun yaında köprü yaptık deniyor ya, peki vatandaş hala neden köprülerdeki geçişlere her geçen gün artan ücretleri ödemek zorunda bırakılıyor. İnsanların hayatı kolaylaşacağı yerde neden daha da zorlaştırılıyor. İnsanlar neden kazandıkları 3 kuruşu da köprülere ödüyor. Bu insanların kazancı ne ki? Kısacası vatandaşın sağlıkta, ekonomide, eğitimde yani her alanda büyük sıkıntıları var. Bu nedenle çözüm için gelin CHP’de buluşalım, bir araya gelelim diyoruz. Çünkü CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür.” Haber: Cafer ZENGİN