AKP'de mont tartışması!

 AKP'de mont tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde  düzenlenen yürüyüşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, İngiltere bayraklı mont giymesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Bakan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Mont benim değil, orada organizasyon şirketi bana bu montu giydirdi. . Orada şehitlerimizi anarken böyle bir konuyla gündeme gelmek beni çok üzdü” açıklaması yaparken AKP’nin eski yöneticileri ve Ensar Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ahmet Arkan, konuyu kendi aralarında tartıştı.

 Ahmet Erkan

“HİÇ MAZERETİ YOK PİS KAFİRİN, HAÇINI PUTUNU NASIL GÖĞSÜNE TAKARSIN”

AKP Melikgazi eski İlçe Başkanı Sadi Köylü,  yaşanan tartışmalara, “Şuursuzluk maalesef içimize işlemiş.” yorumunu yaparken AKP’de eski İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili olarak da görev yapan Hamdi Andaç ise Bakana O montu giydiren Organizasyon Şirketi ve Bakan Beyin danışmanları bu işten sorumludur. Bakan gereğini yapmalı ve bunların cezasını kesmelidir. Kulağının üstüne yatar da duymazlıktan gelirse, Onun da bir sorumlusu gereğini yapmalıdır.”  ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Sadi Köylü,  “Hiç mazereti yok pis kâfirin, haçını putunu nasıl göğsüne takarsın?” diye tepkisini gösterdi. Bunun üzerine Andaç, Köylü’ye “Tamam size göre mazeret olmasın, bu da benim fikrim ve o ortamda bakanın giyilen kabanın sağına soluna bakabileceğini hiç sanmıyorum Sadi Başkan. Sen Erciyes’teki törenler de defalarca yakından şahit oldum. Kırk tane adam yakalamışken mantığıyla bir işlerini söylemek için Bakanın etrafını sarar ve ne verilirse giyer adamlar.” yanıtını verdi.

“GAFLETE DÜŞMENİN MAZERETİ OLMAZ”

Köylü de,  Andaç’a, “Hadi başkanım o işi organize eden şuursuzlara ne diyelim neresinden bakılsa bi hata var. Niye bizim bayrağımız olan mont giyilmez? Öyle kritik ortam ki etrafımız, içerde dışarıda düşmanlarla sarılmış iken, hele böyle kritik bir ortamda gaflete düşmenin mazereti olmaz başkanım.” ifadelerini kullandı.

“NASIL YAPAK ATALIM MI CHP’LİLERİN ÖNÜNE EKŞİ ‘MEKŞİ’ BAĞIMIZIN KORUĞU BAĞIMIZIN KORUĞU”

Köylü’nün bu yöndeki düşüncelerine sosyal paylaşım sitesi hesabından bir kez daha cevap yazan Andaç, “Adı danışman olup, bir halta yaramayan adamların marifeti Sadi Başkanım. Adamın bastığı yeri bile düşünmeleri gerekirken işin havasında adamlar. İyi maaş almaları için o göreve getirilirse böyle mantara bastırırlar adamı. Ben mazeret aramıyorum da nasıl yapak atalım mı CHP’lilerin önüne Eşki Üşkü bağımızın koruğu... (ekşi mekşi bağımızın koruğu demek istiyor) “ cevabını verdi. Sadi Köylü, bu yorumun ardından Andaç’a  “Yok tabi ki ama bizde burada bugün basit gibi görünen yarınsa daha büyük hataya düşmemeleri gayesi ile eleştirdik daha dikkatli olmaları gerektiği idi anlatmak istediğimiz.” dedi.

BBP ESKİ BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Gülbeyi İbiş

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski il başkanı Gülbeyi İbiş de tartışmaya katılarak, “Bilerek veya bilmeyerek yapılan çok yanlış. Bu hassas dönemde hiç olmadı yakıştıramadım.” yorumunda bulundu.

“AHMET AĞA ÖPÜLECEK EL VARSA KENDİ ELİNİ ÖP BÜYÜK ADAM FALAN YOK DERDİ”
Tartışmayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile başlatan Ensar Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ahmet Erkan ise  “Sayın Ulaştırma Bakanım ne olur bulduğunuzu giymeseniz.” dedi ve Anavatan Partisi eski İl Başkanlarından Eyüp Gümüşcü’den bir örnek verdi. Erkan, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Ulaştırma Bakanım nolur her bulduğunuzu giymeseniz...Geçtiğimiz hassas dönemde reis i iyi takip etsen onu örnek alsaydın... Bundan 20 yıl önce bir abimiz Allah rahmet eylesin Eyüp Gümüşçü, Ahmet ağa öpülecek el varsa kendi elini öp büyük adam falan yok derdi. Rahmet istedi. Mekanın cennet olsun... (Eyüp Gümüşçü rahmetli Özal dönemi Kayseri İl Başkanı)