Akaryakıta zam kapıda

Son haftalarda brent petrol ve döviz kurlarının rekor seviyede işlem görmesi akaryakıt zammını gündeme getirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Akaryakıta zam kapıda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dolar/TL kurunun rekor seviyelerde işlem görmesi, brent petrolün son haftalardaki yükselişiyle 86,5 Dolar'da ulaşmasıyla akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor. Genel seçimlerden sonra döviz kurları, brent petroldeki artışlar sebebiyle akaryakıt ürünlerine ardı arkası kesilmeyen zamlara bir yeni zam daha geliyor. Cuma gününden geçerli olmak üzere benzine ve motorine 1 ile 1,5 tl arası zam bekleniyor. Sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan motorine 4 TL benzine 3 TL zam geleceği haberleri ise brent petroldeki yükseliş 90 Dolara ulaşmasıyla ancak olabileceğini sektör yetkileri bildiriyor.Akaryakıta zam kapıdaMotorindeki son durum hakkında görüşlerini aldığımız Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada: "Brent petroldeki ve Dolar/TL kurundaki yükseliş sebebiyle benzin ve motorine 11 Ağustos Cuma gününden geçerli olmak üzere 1 ile 1,5 TL arası fiyat artışı bekliyoruz.” dedi.
Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.
BRENT PETROL NEDİR?
Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 75,41 Dolar’dan işlem görüyor.