Akar ve Özel bir kez daha davalık oldu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın Türkiye gündemine oturan, 'Eğitimin amacı bilgi değildir Allah korkusu ve kuldan utanmaktır' sözleri Akar ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i bir kez daha mahkemelik etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Akar ve Özel bir kez daha davalık oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir etkinlikte yaptığı konuşmada kullandığı ‘Eğitimin amacı bilgi değildir; Allah korkusu ve kuldan utanmaktır’ sözleri Türkiye gündemine oturan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir kez daha dava açtı. 
Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgiye göre; Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç tarafından Ankara nöbetçi asliye hukuk mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Akar'ın bir program sırasında eğitim ve öğretimle ilgili düşüncelerini paylaştığı, konuşmasının bazı kesimlerce amacından saptırıldığı ve sadece bir kısmının servis edildiği belirtildi. Dilekçede, Özel'in, 11 Eylül'de Akar'ın konuşmasına yönelik sarf ettiği ifadelerin hakaret unsuru taşıdığı ve eleştiri kapsamında görülemeyeceği, ağır hakaret ve iftira mahiyetinde olduğu kaydedildi.

Bugün zevahiri kurtarmaya çalışıyor

Akar’ın açtığı dava sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de basın mensuplarına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özel, ‘Şaşırmadım.
Hulusi Bey, bu ifadeleri ve fazlasını meclis genel kurulunda duymuştu.  Yüzüne söyledim, o gün de iki dava açtı. Ceza davası yürümedi. Tazminat davası, o gün 500 bin liraydı, dolar herhalde bunun 5’te biriydi. Değil, 100 bin lira o günün parasıyla 500 bin liraydı. Davayı biz kazandık. Çünkü benim sözlerimi, yani Hulusi Akar’ın arkadaşlarının bedduasını aldığını, haklarını helal etmeyerek öldüklerini ve darbe süreciyle ilgili kusurlarını söylediğim sözlerime, Hulusi Akar arkasında bir kişi bulamadı, bana 224 emekli general, amiral ve kıdemli albay senin lehine tanıklık edeceğiz diye dilekçe verdiler, mahkeme orada bitti. Hulusi Bey, o gün 500 bin lira açıp, bugün 100 bin lira açıyorsa bugün zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Gerçekten güveniyorsa bugünkü parayla, yatırsın harcını,2.5 milyon liralık  dava açsın, çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda, benim söylediğim sözlerin doğrulunu bilen, bunu bana aktaran, geçmişte onu bilen, onu tanıyan 224 tane  silah arkadaşı var. Ve hepsi benim şahidim olmak için dilekçe verdiler mahkemeye… Sayın Hulusi Akar bugün zevahiri kurtarmasın. Kanun önünde beyanlarımın doğruluğu ve haklılığı ispatlanmıştır. Bir kez daha istiyorsa, bir kez daha ispatlanacaktır. Arkadaşlarının deyimiyle, o devir geçti Sayın Hulusi Akar. Eskiden diyorlardı ki,  'Su uyur Hulusi akar...'  Artık akamıyorsun. Girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Bulunduğun yer, mevki bile sana çok. Yavaş yavaş tarihin en kötü yerinde, yerini muhafaza edeceksin ve günü geldiğinde silah arkadaşlarının gözünün içine bakarak, bunun vicdan muhasebesini yapmak zorunda kalacaksın. Kimse partisine, bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın, herkes kimin ne olduğunu biliyor.'