Akar, tartışılan sözlerini bir kez daha tekrarladı

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda sarf ettiği ve sonrasında tartışmalara neden olan eğitim ile ilgili sözlerini Kayseri'de bir kez daha tekrarladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Akar, tartışılan sözlerini bir kez daha tekrarladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Buluşmaları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, iki eski bakan ve 13 milletvekili Kayseri’ye geldi. Bakan Bak ve yanındaki heyetin ilk durağı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu. Buradaki programa Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da katıldı. Programda konuşan Milletvekili Akar, tartışılan sözlerini bir kez daha yineledi. 

Akar, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmasında, “Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak.” sözleri ile tartışmaları beraberinde getirmişti. Akar’a partisinden ve Cumhur İttifakı ortağı MHP’den destek gelirken, muhalefet tarafından sert eleştiriler yapılmıştı. 

Eğitim tartışmaları sürerken, Kayseri’deki programda konuşan Akar o sözlerini bir kez daha tekrar etti. En büyük yatırımın gençlere olduğunu söyleyen Akar, “En büyük yatırım gençlere yatırım. Gençlerin bize mutlaka bilimle, sanatla, sporla tanıştırmamız lazım. Gelişmelerini sağlamamız lazım. Bunun içinde çocukluktan itibaren çalışmaları sürdürmemiz lazım. Eğitim ve öğretimi anlamayanlar var. Eğitim ayrı şey, öğretim ayrı şeydir. Bunu anlamaları lazım.” ifadelerini kullandı. 

Akar açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Çocuklarımız tabiki atalarından aldığı ilhamla, tarihimizden aldığı ilhamla, ibretle, derslerle çok daha büyük çalışmalar yapacağız. Bizim tarihte. İslam dünyasından, Türk dünyasından çok büyük bilim insanlarımız var bunlardan ilham alacağız. Fakat onun ötesinde de bizim milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak için temelde 4 yaşından itibaren eğitim vereceğiz. Bu eğitiminde temelinde Allah korkusu ve kuldan utanma yatıyor.  Bunu vermek demek işin bitmesi demek değil. Bu bir başlangıç. Bundan sonra tabiki matematik, fizik, kimya olmak üzere temel bilimlerde yapılabilecek her türlü çalışmayı yapmak suretiyle ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşüne devam edeceğiz. Ve inşallah başaracağız.”