Akar'dan 'Soylu' pozu!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Süleyman Soylu'nun AK Parti TBMM Grup Toplantısındaki samimiyetleri dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Akar'dan 'Soylu' pozu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Süleyman Soylu'nun AK Parti TBMM Grup Toplantısındaki samimiyetleri dikkat çekti.

Bir süredir hakkında tartışmalar devam eden Önceki Dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklama ile iktidar ile muhalefet arasında Soylu polemiği başlamıştı.

İşte o polemik!

Bahçeli yaptığı açıklamada: "Hakkında pek çok iddianın bulunduğu bir şahsa karşı icra edilen operasyonun hitamında Sayın Soylu’nun sözde irtibat ve illiyeti bahanesiyle töhmet altında bırakılması, sürekli tahrik ve taciz cenderesinde tutulması hem şerefli bir davranış olmayıp hem de adil, hukuki ve hakkaniyetli bir muamele değildir... Bilmeyenler için tekrar ifade etmeliyim ki, Sayın Süleyman Soylu Türk milletine mal olmuş, bakanlığı döneminde koltuğunda bir saniye oturmayarak dağ tepe demeden dolaşmış, bölücü terör örgütüne kök söktürmüştür. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır." ifadelerine yer vermişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Bahçeli'ye cevaben: "Sınırlarımızın kevgire dönüşü karşısında hiçbir açıklama yapmayan, vatandaşın alım gücünün gün be gün eriyişi karşısında sessiz kalan, uyuşturucu-siyaset-mafya üçgenine karşı sesini yükseltemeyenlerin, bir şeylerin ucu kendilerine dokununca birbirlerine nasıl sahip çıktıklarına şahit oluyoruz. Çok net ifade ediyorum, biz Saadet Partisi olarak, siyasi anlayışımız ve ahlakımız gereğince; İktidar da yapsa insanımızın hayrına olacak her icraatın arkasındayız! Uyuşturucu tacirlerine, mafyalara, çetelere karşı kim mücadele veriyorsa onun yanındayız! Evlatlarımızı zehirleyenlere kim diz çöktürüyorsa, şehirlerimizin huzur ve güvenliğini bozanlardan kim hesap soruyorsa biz onların destekçisiyiz!" Şeklinde bir açıklama yapmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Karamollaoğluna 'Karamollaoğlu önce kendi geçmişini ve kirli sicilini temizlesin' şeklindeki söylemi ile tartışmayı sürdürmüş ve yaptığı paylaşımda: "Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genel Başkanımız Sayın Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya sahip çıkmasını hazmedemeyip ipe sapa gelmez suçlamalarda bulunmuş. Karamollaoğlu önce kendi geçmişini ve kirli sicilini temizlesin. Onun millet nezdinde en küçük itibarı bile yok. Sözlerinin değeri de yok. SP'nin zillet ittifakında terör örgütü PKK'nın siyasi temsilcisiyle kader ortaklığı yaparak üzerine bulaştırdığı siyasi lekeyi hiçbir mugalata çıkaramaz." şeklinde ifadelere yer vermişti.

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ise Yalçın'a cevaben: "Biz, insanların yaşlandıkça dillerinin ve kalplerinin yumuşadığına inanan insanlarız. Bunun tersini ispatlamaya çalışan Semih Yalçın kendi itibarını zedeler. Varlık sebebini terör örgütüyle ‘sözde mücadele etmek’ üzerine kuranlar teröre en büyük desteği sağlayanlardır. Derinlerin eli sopalı ve silahlı sivil gücü olmayı öncelemek yerine hukuku, insan haklarını, sevgiyi ve barışı öncelemeleri milletimizin hayrına yapacakları en büyük hizmet olacaktır. “Kirli geçmiş ve sicil” konularına girmeye zaten hiç gerek yok, Hak katında da halk katında da kimin temiz, kimin kirli olduğu ortadadır." şeklinde yaptığı açıklama ile tartışmalara katılmıştı.

Akar'dan samimi poz

Hulusi Akar'ın yakın zamanda yaşanan 'Soylu' polemiği sonrası Süleyman Soylu ile olan samimi pozu kamuoyu tarafından Akar'ın Soylu'ya desteği olarak yorumlandı.

İşte o fotoğrafAkar'dan 'Soylu' poz!