AK Partili vekilden CHP'li vekile Akkışla yanıtı!

CHP'li Aşkın Genç'in Akkışla'daki diyaliz hastalarının sorunu gündeme getirmesinin ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy'dan dikkat çeken açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Partili vekilden CHP'li vekile Akkışla yanıtı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Akkışla ilçesinde yaşayan ve düzenli olarak haftada 3 kez diyalize girmesi gereken hastalar üç gün Kayseri’ye gidip gelmek zorunda kaldıklarını söyleyerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in kapısını çalmış, Milletvekili Genç konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Meclis’te konuşan Genç, “Sağlık Bakanlığı’ndan acilen Akkışla’mızda bir diyaliz merkezi kurulması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer vermişti. 

Genç’in konuyu Meclis’e taşımasının ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Milletvekili Özsoy, Akkışla’daki konuya açıklık getirdi. 

İşte Kayseri'deki diyaliz merkezleri

Özsoy, “İlimizde toplam 1395 diyaliz hastası bulunmaktadır. Bu hastalara kamu sağlık tesisleri bünyesinde 8, Erciyes Üniversitesi Hastanesinde 1 ve özel sektörde 6 olmak üzere toplam 15 diyaliz merkezinde hizmet verilmektedir. Daha evvel diyaliz hizmeti olmayan Yeşilhisar, Develi, Tomarza, Yahyalı, Bünyan ve Pınarbaşı ilçelerimizde AK Parti hükümetimizle birlikte diyaliz hizmeti vermeye başlandı.  Bu ilçelerdeki diyaliz hastaları kayseri merkez ve başka il merkezlerinde diyalize girmek zorunda kalıyorlardı.

Şu an Akkışla ve çevresinde ikamet eden 12 diyaliz hastasından 5’i Bünyan Devlet Hastanesinde, 7’si ise kendi tercihleri doğrultusunda Kayseri merkezde bulunan Özel Almet Diyaliz Merkezinden hizmet almaktadır. Bu kişiler arzu ederler ise 50 km uzaklıktaki Bünyan Devlet Hastanesinden hizmet alabilirler.

Sağlık Bakanlığımızın yatırım programında olan ve Akkışla, Sarıoğlan bölgesine hitap edecek olan yeni hastane bünyesinde diyaliz ünitesinin de yer alması planlanmıştır. Konu ile ilgili sağlık bakanlığımız ile de gerekli çalışmalar yapılmıştır.” diye konuştu.