AK Partili vekil Çopuroğlu: Tatil Pazar değil, Salı olsun!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, esnaflardan gelen talebin ardından harekete geçti. Çopuroğlu, bakın hangi sektör için 'Tatil Pazar günü değil, Salı günü olsun' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Partili vekil Çopuroğlu: Tatil Pazar değil, Salı olsun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirmeye devam ediyor. Çopuroğlu, bu kez de esnafın tatil günü konusundaki talepleri için harekete geçti. Peki, hangi sektör temsilcileri bu konuda vekilin kapısını çaldı?

Kayseri'de de 1 Temmuz itibariyle hayata geçmişti

Kayseri'de de1 Temmuz itibariyle hayata geçen uygulamanın ardından esnafları dinleyen AK Partili vekil, bu yöndeki talepler için çalışma başlattığını duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu çalışma saatlerine ilişkin düzenlemesi bir süre önce hayata geçti. Buna göre, Kayseri'de de Valilik tarafından belirlenen çalışma saatlerine uymayanlar cezalandırılacak. Bakanlık'tan bir süre önce konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 'Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır' ifadeleri kullanılmıştı. 

AK Partili vekil Çopuroğlu: Tatil Pazar değil, Salı olsun!

Her ilin yapısına göre Valilik karar veriyor

Bakanlık illerde kapalı olunacak günlerin her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenmesine yönelik çalışma yapıldığını belirtti. Bu doğrultuda Kayseri'de de bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Müdürlük esnafları uyardı: Uymayana ceza var

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Kayseri Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü esnafları uyardı. Esnaf Birliğine de bu yönde yazı gönderildi. Gönderilen yazıda 1 Temmuz itibariyle uygulanan düzenlemede mağduriyetler yaşanmaması için belirlenen kuralara uyulması istendi. 

AK Partili vekil Çopuroğlu harekete geçti

Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, esnaflardan gelen taleplere dikkat çekerek, 'Gündemimiz; Gelen talepler üzerine kadın kuaförlerinin Pazar günü çalışıp tatil günlerinin Salı gününe alınması' dedi. 

AK Partili vekil Çopuroğlu: Tatil Pazar değil, Salı olsun!

Kayseri'de mevcut uygulama nasıl?

Peki Kayseri'de merkez ve ilçelerde uygulama nasıl? İşte Kayseri merkez ve ilçelerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının mevcut kararla kapalı olacağı günler.

AK Partili vekil Çopuroğlu: Tatil Pazar değil, Salı olsun!