AK Partili vekil Bakan'la nereye gitti?

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile nereye gitti? Nereleri gezi, incelemelerde bulundu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Partili vekil Bakan'la nereye gitti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte yurt dışına gitti. Özbekistan'a giden ve bazı ziyaretler gerçekleştiren Özsoy, 'Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, TİKA Başkanı Sayın Serkan Kayalar ve heyetimiz ile birlikte Dost ülke Özbekistan’ın İlim İrfan merkezi Buhara şehrinin tarihî ve turistik merkezlerinde incelemelerde bulunduk' dedi.

AK Partili vekil Bakan'la nereye gitti?

AK Partil vekil Bakan'la nereleri ziyaret etti?

Diğer yandan Özsoy, ziyaret ettikleri yerleri de paylaştı. AK Partili vekil Özsoy, 'Bahouddin Nakşibend Türbesi, Labi Hovuz Kompleksi, Mirzo Uluğbek ve Abdülazizhan Medresesi, Poyi Kalon Kompleksi ve Ark Kalesi’ni ziyaret ettik' dedi.

AK Partili vekil Bakan'la nereye gitti?

Her geçen gün daha da güçlendireceğimize inancım tam

Ziyaretler sonrası değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, 'Ülkemiz ve Özbekistan arasında uzun yıllardır süregelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerini her geçen gün daha da güçlendireceğimize inancım tamdır' diye konuştu. 

AK Partili vekil Bakan'la nereye gitti?

Bakan Ersoy'dan açıklama

Bakan Ersoy da Özbekistan temaslarıyla ilgili, 'Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldik. Özbekistan'ın Kültür Bakanı Sayın Ozodbek Nazarbekov, Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Aziz Abdukhakimov ve Turizm Komitesi Başkanı Sayın Umid Şadiyev ile heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdik. Özbekistan İslam Medeniyeti Merkezi inşaatında da incelemelerde bulunduğumuz resmi ziyaretimiz ile ülkelerimiz arasındaki kültürel, sanatsal ve turizme yönelik ilişkileri daha da güçlendireceğiz' şeklinde konuştu. 

AK Partili vekil Bakan'la nereye gitti?