AK Partili Nergis, 'Navigasyonla şehirde geziyor' iddialarına yanıt verdi: Navigasyonla gittik..!

Kayseri Milletvekilleri arasındaki navigasyon tartışmasında dikkat çeken gelişme. Nergis, iddialara yanıt verdi.

AK Partili Nergis, 'Navigasyonla şehirde geziyor' iddialarına yanıt verdi: Navigasyonla gittik..!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, kooperatif mağdurları konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) karşı karşıya geldi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kendisine yönelik Kayseri’ye gelmediğini savunan, “Navigasyon vereceğim” diyen Tamer’e tepki göstererek, “Kimin Kayseri’nin yolunu bilip, kimin bilmediğini Kayseri halkına sormak lazım. Kayseri halkı en güzel yanıtı verecektir. Sayın Tamer navigasyon verecekse İstanbul’da Kocaeli’de oturup Kayseri’de milletvekilliği yapan arkadaşlarına versin. Versin ki yollarını kaybetmesinler” ifadelerini kullandı.
“NAVİGASYON AÇMAK ÇOK OLAĞAN BİR ŞEY”
Arık’ın, bu yöndeki açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği isimlerden biri AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis oldu. Seçilmeden önce Kocaeli’nde yaşayan Nergis, TV Kayseri’de telefon bağlantısıyla katıldığı programında “Navigasyonla Kayseri’de adres buluyor” iddialarına yanıt verdi. Nergis, “Kayseri’nin her köşesini bilmemiz mümkün değil. Navigasyon açmak çok olağan bir şey. Kayseri merkezde herkesin bildiği yerleri biz de gayet iyi biliyoruz.  Onları geçin, zaten sahadayız, ilçelerdeyiz. Kayserinin her köşesini bilmemiz mümkün değil” dedi. Nergis, bu yönde kendisine yönelik bir algı oluşturulmaya çalışıldığını da kaydederek, Bayram’da Hacılar ilçesinde bir şehit ailesine giderken, partililerle birlikte navigasyon kullandıklarını da örnek gösterdi.
“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ, SÜREKLİ SAHADAYIM, SÜREKLİ KAYSERİ’DEYİM”
Hakkındaki eleştirilere tepki gösteren ve “Güneş balçıkla sıvanmaz” diyen Nergis,  “Sürekli sahadayım hep Kayseri’deyim. Haftanın 2-3 günü, Meclis çalışmadığı zamanlar Kayseri’deyim. Aslında beni takip edenler sürekli Kayseri’de olduğumu çok iyi biliyorlar. Nitekim güneş balçıkla sıvanmaz. Algı var, bir yalan haber var. Ben Kayseriliyim, doğma-büyüme Pınarbaşılıyım” diye konuştu.
“KAYSERİLİYİM VE KAYSERİ’NİN HER KÖŞESİNİ ÇOK İYİ BİLİRİM”
“İnsanlar başka yerde bulunabilirler, olağan bir durum. Bu zenginliktir, farklı kültürleri tanımaktır” diyen Nergis, “Bu insana kazandırır, kaybettirmez. Netice de her yer Türkiye’dir. Bu üzülecek veya bu hoş karşılanmayacak bir durum da değildir. Beni yakinen tanıyanlar benim Kayserili olduğumu, Kayseri’nin her köşesini bildiğimi gayet iyi bilirler. Ben Sarız’ın Damızlık'ına da giderim, Pınarbaşı’nın Kızılören’ine de giderim. Tomarza’ya, Bünyan’ya, bütün ilçelere Felahiye giderim.  Hep arazideyim, sahadayız. Kayserililer çok iyi biliyor” dedi.
“KAYSERİ’NİN HER KÖŞESİNİ BİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Kayseri’nin 1,5 milyon nüfusa sahip bir şehir olduğunu dile getiren AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Kayseri’nin her köşesini bilmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu. Nergis, kentte zaman zaman navigasyon kullandığını da ifade ederek, “Bu yaz biz, bayramda mesela Hacılar’ın bir bölgesinde bir şehit ailesine ziyarete gittik. Haliyle navigasyonla gittik, hepimiz. Partiden arkadaşlar vardı. Onlar refakat etti.  Yani her tarafı bilmemiz mümkün değil.  Navigasyon açmak çok olağan bir şey, ama Kayseri merkezde herkesin bildiği yerleri biz de gayet iyi biliyoruz, gidiyoruz.  Onları geçin zaten sahadayız, ilçelerdeyiz. Develi’deyiz, Tomarza’dayız, Bünyan’dayız, Sarız’dayız,. Ben geçen hafta Pınarbaşı’ndaydım. Önümüzdeki hafta Sarız’a gitmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.
"SEÇİLMEDEN ÖNCE KOCAELİ’NDEYDİM! EVİM ANKARA’DA, İKAMETGAHIM  ANKARA, KAYSERİ’DE DE İKAMETGAHIM VAR, AİLEM, AKRABALARIM VAR"
Seçilmeden önce Kocaeli’nde yaşadığını belirten Nergis, seçildikten sonra ise Ankara-Kayseri hattında gidip, geldiğini söyledi. Nergis, “Evim Ankara’da. Çocuklarım Ankara’da. Çalışmalar yoğunlukta Ankara’da olduğu içim ikametgahım  Ankara. Hafta sonları, Meclis çalışmadığı zamanlarda Kayseri’deyim. Kayseri’de ikametgahım var, orda kayınvalidem, annem, babam var, bütün akrabalarım orda, eşimin ailesi orada. Bizi bilen biliyor.  Bir dönem Kocaeli’nde  bulunmuş olmayı bu kadar saptırmak, dezenformasyon yapmayı yakıştıramadım, vekilimize yakıştıramadım” dedi.