AK Parti Milletvekili Nergis: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle teknolojik ilerleme yaşanıyor!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 'Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçildikten sonra, gelişen teknolojik ilerlemelerle birlikte, bilgisayarın ve interaktif sistemlerin kullanılmasıyla beraber dijitalleşme artmıştır' dedi.

AK Parti Milletvekili Nergis: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle teknolojik ilerleme yaşanıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meclis’te AK Parti Grubu adına Devlet Arşivleri Başkanlığı hakkında söz alan AK Parti  Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Her millet tarihî bir mirasa sahiptir. Arşivler, bir ülkenin tapu senedidir, bir milletin kimliği, hukuku, hatıratı ve en önemlisi bir devletin hafızasıdır” diye konuştu. “Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın, elinde bulunan eşsiz mirası tüm dünya kamuoyunun istifadesine sunulmuştur” diyen Nergis,  “Yerli ve yabancı herkes araştırma yapmak için arşivlere başvurabilmektedir. 66 milyon belge elektronik ortama aktarılmış olup bunların 42 milyonu internet ortamında pandemi süreci de dikkate alınarak araştırmacıların erişimine açılmıştır” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte teknolojik gelişmelerin de yaşandığını kaydeden Nergis, “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçildikten sonra, gelişen teknolojik ilerlemelerle birlikte, bilgisayarın ve interaktif sistemlerin kullanılmasıyla beraber dijitalleşme artmıştır. Bu dönüşümü tamamlamak için 2023 yılında bitirilmesi amaçlanan Birleşik Arşiv Sistemi Projesi’ne başlanmıştır. Araştırmaya açılan arşivlerin tek merkezden erişim sağlanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları tarafından üretilmiş belgelerin bir sistem içerisinde saklanacağı ve kontrollü bir şekilde erişilebileceği Devlet Arşiv Veri Merkezi çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu proje nihayete erdiğinde devletimizin arşiv belgeleri tek merkezden yönetilebilecektir. Millî stratejimizin belirlenmesinde, politikalarımızın uygulanmasında, ülkemizin tarih temelli tezlerinin güçlendirilmesine yönelik belgeye dayalı yayınların hazırlanması son derece önemlidir”