AK Partili Başkan'dan Cumhurbaşkanı kararına tepki: Vefasızlık, rencide olduk!

'Seyrani' ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla fakülteden çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. AK Partili Başkan'dan dikkat çeken tepki...

AK Partili Başkan'dan Cumhurbaşkanı kararına tepki: Vefasızlık, rencide olduk!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develi ilçesinde 2005 yılında kurulan ve 2008 yılında öğrenci alımına başlayan Seyrani Ziraat Fakültesi'nin adı değiştirildi. Cumhurbaşkanı kararıyla fakülteden 'Seyrani' ismi çıkarıldı. Bu karara AK Partili Develi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı da olan Mehmet Cabbar tepki gösterdi. Cabbar, "Bu bir vefasızlık" sözleriyle dikkat çekti. 

"ÜZÜLDÜK" 

Seyrani isminin fakülteden çıkarılmasını üzüntüyle öğrendikleri dile getiren Başkan Mehmet Cabbar,  "2008 yılından 2018 yılına kadar hem Develimizde hem de Kayseri’de eğitim-öğretim faaliyetine devam eden Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesinin isminin başındaki 'Seyrani' isminin kaldırıldığını Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı ve biz Develililer olarak büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz"  diye konuştu. 
"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK! VEFASIZLIK, RENCİDE OLDUK" 
Kararı "vefasızlık" olarak değerlendiren Cabbar, şu ifadeleri kullandı: Hayırseverlerimizin desteği ile yaptırılan ve 10 sene ilçemizde eğitim-öğretim hizmeti yürütmüş Ziraat Fakültesinin yaptığı bu uygulamayı ilçemize ve hemşerilerimize yapılmış bir vefasızlık olarak değerlendiriyoruz. Sadece Develimizin ve Kayserimizin değil, halk edebiyatı alanında ülkemizin zirve isimlerinden olan “Seyrani” isminin kaldırılmasıyla ne amaçlanmıştır? Eğitim binasının Develi’den ayrılmış olması ve Seyrani Kampüsümüzün Kayseri Üniversitesi bünyesine geçmiş olması “Seyrani” ismini çıkarmayı mı gerektirmektedir? 
Seyrani Kampüsü içerisinde bütün eğitim bloklarının hayırsever hemşerilerimiz tarafından yaptırılmış olması Develililerin eğitimi ne kadar önemsediklerinin en büyük göstergesidir. Eğitim konusundaki bu duyarlılığa karşın Erciyes Üniversitesinin almış olduğu bu karar bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır. Seyrani Üniversitesinin hayalini kuran biz Develililer için bu uygulama Develililere yapılmış büyük bir vefasızlıktır.
Develi Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı olarak eğitime gönül vermiş hayırsever hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Develileri rencide eden bu karardan dönülmesini, Develimizin sembol ismi olmasıyla birlikte Kayserimizin de en büyük değerlerinden olan 'Seyrani' isminin Ziraat Fakültesinden kaldırılmamasını ve Seyrani Ziraat Fakültesi olarak devam etmesini önem ve saygıyla arz ediyoruz.
CHP İL BAŞKANI ÖZER: KİM, NEDEN RAHATSIZ OLDU? 
Diğer yandan bu duruma CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer de tepki gösterdi. Özer, "Şiirlerinde iki yüzlülük, rüşvet, haksızlık, fakirlik, adalet, bilgisizlik gibi sosyal temaların yanı sıra dini kötüye kullananları ve yorumlayanları eleştiren Halk Ozanı Aşık Seyrani'nin isminden kim, neden rahatsız oldu ki? Bu isim neden çıkarıldı?" diye konuştu. 
TANRIÖVEN: KİM TALEP ETTİ? 
Zafer Partisi Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat İsmail Tanriöven, ise “Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Develi'de bulunan ve yöneticilere yönelik taşlamaları meşhur olan Develili ozan Seyrani'nin adını taşıyan Seyrani Ziraat Fakültesi'nin adı değiştirilerek Ziraat Fakültesi yapılmış. Seyrani'den neden ve kim rahatsız oldu? Kim talep etti? Padişahları eleştiren deyişlerinden mi rahatsız oldular, yoksa Seyrani'nin ‘Ermeni'nin Rum'un yağlı ketesi, Kaypak müslümanı dinden çıkarır.' deyişinden mi rahatsız oldular? İlginç bir durum!” ifadelerini kullandı.

FAKÜLTEDEN SEYRANİ'NİN İSMİNİ ÇIKARDILAR

Haberin detayları için TIKLAYIN