AK Parti'ye 'yüzleşme' çağrısı!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, AK Parti tarafından yapılan 'Asgari ücrette tarihî artışları, işçilerimizin ve işverenlerimizin azami mutabakatını sağlayarak gerçekleştirdik. Bu tarihî adımla işçi, memur, tüm çalışanlarımızın refah seviyesini artırdık' açıklamasına tepki gösterdi. Arıkan, 'Biz, ya bu arkadaşlarla aynı Türkiye'de yaşamıyoruz ya da bu arkadaşlarımız A Haber'den başka bir kanal izlemiyorlar' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Parti'ye 'yüzleşme' çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Meclis'te konuştu. Parti grubu adına söz alan Arıkan, 'Türkiye'de işsizlik, yolsuzluk, gelir adaletsizliği öyle bir noktaya geldi ki iktidar için, bir anlam ifade etmediği bir hâl aldı. Hemen hemen her gün haberlerde bu konu işleniyor, sokakta insanlar bunu konuşuyor, babalar evine giderken bu konuyu düşünüyor, anneler alışveriş yaparken bu konuyla yüzleşiyor. Yüzleşmeyen, bu Mecliste tek parti; o da AK Parti. Hâliyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu konuyla alakalı yüzleşme imkânını bulamıyor' dedi.

AK Parti'ye 'yüzleşme' çağrısı!

Biz, ya bu arkadaşlarla aynı Türkiye’de yaşamıyoruz ya da bu arkadaşlarımız A Haber’den başka bir kanal izlemiyorlar

Yasama yılı başladığından bu yana çalışanların sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm geliştirilmesi amacıyla pek çok kez öneri verildiğini, pek çok kez milletvekillerinin  kürsüden konuyla alakalı kanaatlerini ifade ettiklerini ifade eden Arıkan, 'Geçtiğimiz nisan ayında yine bu konu gündeme geldiğinde AK Parti Grubundan milletvekili arkadaşımız enteresan açıklamalar yaptı. Ne dedi bu arkadaşımız? 'Asgari ücrette tarihî artışları, işçilerimizin ve işverenlerimizin azami mutabakatını sağlayarak gerçekleştirdik. Bu tarihî adımla işçi, memur, tüm çalışanlarımızın refah seviyesini artırdık' Biz, ya bu arkadaşlarla aynı Türkiye’de yaşamıyoruz ya da bu arkadaşlarımız A Haber’den başka bir kanal izlemiyorlar. Tarihi ne olmuş, neticeleri ne olmuş? Asgari ücret 17.002 TL olmuş, emekli maaşı 12.500 TL olmuş. Bu iki grup yaklaşık 11 milyon kişiye tekabül ediyor. Arkadaşlara sormak istiyorum: Bu 11 milyon kişi bu tarihi artıştan dolayı ne hissettiler, nasıl bir hâl içerisinde yaşıyorlar? Evet, yüzde 49 gibi tarihi bir zam yaptınız ama ocakta yaptığınız zam nisan ayını dahi göremedi. Bu ay, temmuz ayı içerisinde 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 20.776 Türk lirasına yükseldi, bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 30.604 Türk lirasına yükseldi. En üzücü olanı da şu: Yaklaşık dokuz dakika sonra AK Partili milletvekili bir arkadaşımız bu kürsüye gelecek ve yine olan bitenden bihaber bir şekilde burada açıklamalar yapılacak' şeklinde konuştu. 

AK Parti'ye 'yüzleşme' çağrısı!

Gelin Türkiye’de işsizliği, işçi sorunlarını, yoksulluğu Mecliste bir araştırma komisyonunda konuşalım

AK Partili vekillere çağrıda bulunan Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 'İktidar vekili arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum: Gelin, Türkiye’de işsizliği, işçi sorunlarını, yoksulluğu Mecliste bir araştırma komisyonunda konuşalım. Sosyal yardımlarla yaşamını sürdürmeye çalışan 17 milyon vatandaşımızın sorunlarını masaya yatıralım. Bu toplantılar, bu komisyon neticesinde sizin dediğiniz rakamlar söz konusu olacak olursa, bu sorunlar yaşanmamış olacak olursa bu kürsüden bunları dillendirmeye biz hazırız. eğer bizim rakamlar ortaya çıkacak olursa, bizim dediğimiz gerçekler masaya yatırılmış olacak olursa bu konunun çözülmesiyle alakalı da sizlerden destek beklediğimizi ifade ediyorum' dedi.