AK Parti ve MHP ne yapacak?

AK Parti ve MHP ne yapacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP, Kayseri’de Büyükşehir’e aday çıkarmayacak, İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. Peki bu hamleye diğer ittifak cephesi asıl cevap verecek? MHP İl Başkanı Tok, “A ve B planımız var” demişti.

 

 

Ankara’da yerel seçimlere yönelik hareketlilik hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüştü. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştü. Liderlerin görüşmesi siyaseti hareketlendirdi. CHP ve İYİ Parti işbirliğinde anlaştı. Buna göre Kayseri’de CHP, İYİ Parti’nin Büyükşehir adayını destekleyecek. Peki, bu hamleye AK Parti ve MHP cephesi nasıl karşılık verecek? Kulislerde MHP’nin de Büyükşehir için Kayseri’de aday çıkarmayacağı konuşuluyor. İnce hesapların yapıldığı seçim sürecine yönelik olarak MHP’nin geri çektiği Denizli adayı da bu konudaki iddiayı güçlendiriyor. 

 

 

CHP ve İYİ Parti, ittifakta anlaştı. Yapılan görüşmelerde Ankara, İstanbul ve İzmir adayının CHP'li olacağı belirtiliyor.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yapılan görüşmelerin ardından, "Güzel şeyler olacak, kendimizi Türkiye'ye adadık. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de "Güzel bir çalışma oldu. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum"  dedi. Liderlerin yaptığı bu açıklamanın ardından işbirliğinin yapılacağı iller de merak konusu oldu. Bu iller arasında Kayseri’de var. Buna göre bir aksilik yaşanmazsa CHP, Kayseri’de Büyükşehir için İYİ Parti’nin adayını destekleyecek.

MİLLETVEKİLİ ATAŞ MI ADAY OLACAK?

Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya, her ne kadar Kayseri eski Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ismini kulis bilgisi olarak  ön plana atsa da İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve Pınarbaşı eski Belediye Başkanı Dursun Ataş'ın Büyükşehir’de ortak aday olacak gösterilebileceği konuşuluyor.

 

MHP KAYSERİ’DE ADAY ÇIKARACAK MI?

MHP’nin Kayseri’de Büyükşehir için aday çıkarıp çıkarmayacağı da merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri  Devlet Bahçeli beklenen görüşmeyi yaptı. Bu görüşmenin ardından atılacak adımlar da merak konusu oldu.

MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK: A VE B PLANIMIZ VAR

Denizli’de açıkladığı Belediye Başkan adayını geri çeken ve kentte aday çıkarılmayacağını açıklayan MHP’nin, Kayseri’de Büyükşehir için aday gösterip, göstermeyeceği de merak konusu oldu. MHP İl Başkanı Serkan Tok, bir süre önce haber merkezimize, “Bu konu genel merkezimizin takdiri. Bizim A ve B planlarımız var” açıklaması yapmıştı.

MHP KAYSERİ’DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKARMIYOR MU?

MHP Genel Başkan Yardımcı Sadir Durmaz’ın, bir süre önce  Twitter hesabından yaptığı açıklama bir süredir Kayseri gündeminde konuşulan “MHP ve AK Parti 30 Büyükşehir’de ittifak adayı çıkaracak, aralarında Kayseri’nin de bulunduğu Büyükşehirlerde MHP aday göstermeyecek” iddialarını akıllara getirmişti.

Durmaz, şu ifadeleri kullanmıştı: MHP Büyükşehirler dışındaki 51 il ilçe ve belde belediye başkan adaylarını büyük oranda belirlemiş ve kamuoyuyla paylaşmaktadır.. 30 Büyükşehirden Daha önce ifade edilen şekilde Ankara İstanbul ve İzmir de Aday göstermeyecektir.. Diğer Büyükşehirlerde ise CHP, İP ve HDP’ den oluşan Zillet ittifakının karşısında, MHP Cumhur İttifakının adaylarını desteklemekte kesin kararlı olacaktır.

AK PARTİ VE MHP’DEN NASIL BİR HAMLE GELECEK?

Şimdi siyasette ittifak ve iş birliği rüzgarının ardından Kayseri’de nasıl bir tablonun ortaya çıkacağı merak ediliyor. CHP ve İYİ Parti’nin bu yöndeki adımlarının ardından AK Parti ve MHP cephesinin nasıl  adım atacağı?” sorusunun cevabı aranıyor.  Haber: Cafer ZENGİN