AK Parti ve CHP arasında dava düellosu!

Mahkeme bitti, tartışmaları sürüyor!

AK Parti ve CHP arasında dava düellosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimleri öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Kayseri'nin Bünyan ilçesinde şehitlikteki programa katılan CHP Bünyan İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ile Bünyan CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Navruz, kendilerini hakaret ve darp ettiği iddiasıyla 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit'le mahkemelik oldular. Bünyan Adliyesi'nde görülen 4. duruşmaya, şehit Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, avukatı ve aynı zamanda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, şikâyetçi CHP’liler ve beraberindeki partililer katıldı. 
MAHKEME 'HAKARET' SUÇUNDAN CEZA VERDİ!
Cuma günü görülen Mahkemede Yahya Kemal Yiğit, hakaret suçundan 109 gün hapis cezası verildi. Hapis cezası daha sonra 2 bin 180 TL para cezasına çevrildi. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından AK Parti binasında basın açıklaması  yapan İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yahya Kemal Yiğit’in avukatı Ramazan Bedir, bu para cezasını il teşkilatı olarak kendilerinin karşılayacağını dile getirdi. 


BEDİR: KİŞİ BAŞI 80 KURUŞA TEKABÜL EDİYOR, CEZAYI BİZ ÖDEYECEĞİZ
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bedir, “15 Temmuz şehidimiz Cennet Yiğit'in Babası Yahya Yiğit para cezasına çarptırıldı. Bilindiği gibi CHP’li yöneticilerin açmış olduğu bir dava idi. Özellikle ve ısrarla CHP Genel Merkezinden Avukat gönderilmek sureti ile bu davanın takip edilmesi sağlandı. Özellikle şehit babamızın cezalandırılması gayreti ile yapılmış bir iş ve işlemler gördük. Bu anlamda çıkan 2.180 TL cezayı biz Kayseri teşkilatımızda 2740 mensubumuza böldük. Bu da kişi başı 80 kuruşa tekabül ediyor. Bu para için de il başkanlığımızda bir torba oluşturduk. Bu parayı tamam edip, CHP Genel merkezine, Kılıçdaroğlu'na göndereceğiz. Ayrıca Ankara’dan görevlendirilmiş avukatlarının, vekillerinin ücretini de ödemeyi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.  


ÇOPUROĞLU: ŞEHİT BABASINI SAHİPSİZ BIRAKMADIK
AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da, “Şehit babasını Kayseri il teşkilatımız sahipsiz bırakmadı” dedi.


CHP’DEN AÇIKLAMA: ‘ŞEHİT BABASINA DAVA AÇILDI’ YÖNÜNDE ALGI YARATILMAK İSTENMİŞTİR! İLÇE BAŞKANIMIZIN DEDESİ İSTİKLAL MADALYASI ALMIŞ BİR GAZİ’DİR!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bünyan İlçe teşkilatından da davanın karar duruşması sonrasında açıklama geldi. “Hak, hukuk, adalet” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Dava neticesinde sanık adalet karşısında mahkum oldu. Kamuoyu önünde dava sanık ve  müdafileri tarafından farklı mecralara çekilmek istense de adalet yerini bulmuştur. Şehitlik üzerinden yapılan savunmalar kamuoyunda ‘şehit babasına dava açıldı’ yönünde algı yaratılmak istenmiştir. Şehitlik üzerinden yürütülecek olursa Anadolu’da evinde gazisi, şehidi olmayan ev neredeyse yoktur ve kaldı ki  İlçe Başkanımız Sayın Okan Marzıoğlu'nun büyük dedesi Çanakkale savaşına katılmış, yaralanarak gazi olmuş ardından Kurtuluş Savaşına katılarak İstiklal Madalyası almış bir Gazimizdir. Partimizi, terörle ilişkilendirmek, şehit  yakınlarımız ve gazilerimizle karşı karşıya getirilmek istense de  adalet karşısında ve  kamuoyu vicdanlarında bu düşünce asla karşılık bulamamıştır ve bulmayacaktır.