AK Parti Milletvekili Nergis: Köylerimizde insan kalmadı!

İstanbul'da konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis: Köylerimiz boşalmış durumda. Ben Kayseriliyim. Uzun Yaylalı'yım. Uzun Yayla'nın 60'ı geçkin Çerkes Köyü var. Köylerimizde insan kalmadı, gençler kalmadı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Milletvekili Nergis: Köylerimizde insan kalmadı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) İstanbul’da gerçekleştirdiği  21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü 158. Yıl Anma Programında konuştu. 
Programda Nergis, köylerde azalan nüfusa dikkat çekti. AK Partili vekil Nergis, “Bugün geldiğimiz noktada kentleşme çok hızla devam ediyor. Köylerimiz boşalmış durumda. Ben Kayseriliyim. Uzun Yaylalı’yım. Uzun Yayla’nın 60’ı geçkin Çerkes Köyü var. Köylerimizde insan kalmadı,  gençler kalmadı. Köylere gittiğimiz zaman yaşlılar köylerde yaşıyor. Köyler, Çerkes kültürünü membağıydı. Köyde kalanlar dilini biliyor, konuşuyor ama şehir hayatında çekirdek aileye dönüştüğünde dilini yaşatmak, kültürünü yaşatmak her geçen gün daha da zorlaşmaya başladı. Anadilde eğitimde iktidarımız da çok önemli adım atıldı ve isteğe bağlı okullarda seçmeli dersler verildi. Düzce’de, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde lisans eğitimi veren Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümleri açıldı. Gençlerimiz çocuklarımızda dil eğitime karşı çok fazla istek yok. Bu noktada gençlerimizi motive yapmak lazım. Onların daha çok arzu etmeleri lazım” şeklinde konuştu. 

AK Parti Milletvekili Nergis: Köylerimizde insan kalmadı,  gençler kalmadı!
"158 YILLIK ACI"
Diğer yandan Milletvekili Nergis, "21 Mayıs Çerkeslerin bugün itibariyle 158 Yıllık acısıdır. Çerkeslerin uğramış olduğu Sürgün ve Soykırımın tarihsel simgesidir. Sürgünde nüfusun yüzde 90'ı Anavatanından koparılarak, dünyanın dört bir yanına dağılmak zorunda bırakılmış, 2 Milyon insan yerlerinden edilirken, yarıya yakınını kaybetmiştir. Sürgünde vefat eden atalarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, insanlığın artık benzer trajedileri yaşamaması adına o günleri unutmadık, unutturmayacağız" ifadelerini de kullandı.