AK Parti Milletvekili Nergis: Halkımız bize güvendi, destekledi, bu güvene layık olmaya çalıştık!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Meclis'te bütçe görüşmelerinde söz aldı.

AK Parti Milletvekili Nergis: Halkımız bize güvendi, destekledi, bu güvene layık olmaya çalıştık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Çok boyutlu, ciddi sınamalarla dolu bir coğrafyada vizyonu geniş ve interaktif bir dış politika izleyerek artık sadece bölgesel değil, küresel konularda söz sahibi olan bir ülke durumuna geldik” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Millî çıkarlarımızın korunması, milletimizin huzur, güvenlik ve refahının sağlanması için etkin bir diplomasi uyguluyoruz. Girişimci ve insani dış politikamızla ülkemizi sahada ve masada güçlü kılıyoruz. 253 temsilciliğimizle dünyanın her yerinde varız. Kadim medeniyetimizin derinliği ve farklı medeniyetlerle aynı anda iletişim kurabilme kabiliyeti dış politikada bize çok farklı ufuklar açıyor. Böylelikle küresel gerilimlerin çözüm arayışında Türk diplomasisi güçlü aktörlerden biri olmuştur” dedi.
“ÜLKE OLARAK REKOR SEVİYELERİ YAKALADIK”
Pandemi döneminde Türkiye’nin, Çin’le birlikte dünyada büyüme sağlayabilen 2 ülkeden birisi olduğunu kaydeden Nergis, “Salgının yıkıcı etkilerinin devam ettiği dönemde ekonomik anlamda ihtiyaç duyulan tüm alanlar desteklenmiş, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında verilen desteklerin toplamı 718 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bu rakam gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 14’üne tekabül etmektedir. Erciyes Üniversitemiz bünyesinde geliştirilen Turkovac aşısı da üretim aşamasına gelmiştir. Pandemi sürecinde tarımsal desteklemeler sürdürülürken desteklemeler üzerinden gelir vergisi kaldırılmış olup geçmiş beş yıl içerisinde yapılan kesintiler iade edilecektir. 835 bin basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazancı yapılan düzenlemeyle vergiden muaf tutulmuştur. Esnaf ve sanatkârların kullandığı kredilerin faiz oranları yüzde 47’den yüzde 9,5’a düşürülmüştür. Pandemi sürecinde yüzde 1,8 büyümeyle G20 ülkeleri arasında Çin’le birlikte dünyada büyüme sağlayabilen 2 ülkeden birisi olduk. 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,2; ikinci çeyreğinde ise yüzde 21,7 büyüme sağladık. 2021 yılında toplamda yüzde 10 büyümeyle tamamlıyoruz. Ülke olarak ihracat gelirlerinde rekor seviyeleri yakaladık, ihracatımızı 210 milyar doların üzerine çıkarmayı başardık. Savunma ve güvenlik alanında nitelikli insan gücünü artırdık, savunma sanayinin geliştirilmesi için yapılan yatırımlar neticesinde kritik silah sistemlerinin önemli bir bölümünü üretir ve ihraç eder hâle geldik. Bunun neticesinde yerli ve millî üretim yüzde 80’ler seviyesine ulaşmış, aynı zamanda yerli motor seri üretimine de başlanmıştır. SİHA üretiminde dünyada ilk 3 ülke içerisindeyiz. Derin denizlerde sondaj yapabilen ilk 10 ülke arasında yer almaktayız” diye konuştu. 
“YİRMİ YILDIR HALKIMIZ BİZE GÜVENDİ VE BİZİ DESTEKLEDİ”
Meclis’teki konuşmasında, “Bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerimizin korunması ve güçlendirilmesine yönelik bütüncül ve adil sosyal hizmet modellerimiz ve sosyal yardım programlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız” diyen Nergis, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 375 sosyal hizmet merkezi üzerinden arz odaklı çalışmaları devam etmektedir. Adeta her köşesi ayrı bir açık hava müzesi olan ülkemizin turizm potansiyelini ekonomik bir güce dönüştürmek adına Turizm Bakanlığımız çok yönlü çalışmalara devam etmektedir. Kasım sonu verilerine baktığımızda, turist sayısında, Avrupa’da yüzde 40 ila 60 arası bir artış olacağı gözlemlenmekte, bu sayı Türkiye'de yüzde 83 artışla 29 milyon turiste tekabül etmektedir. Gelir de ise yüzde 100 artışla 24 milyar dolar beklenmektedir. Yirmi yıldır halkımız bize güvendi ve bizi destekledi, biz de bu güvene layık olmaya çalıştık. Bu ülkede iktidar sorunu değil, muhalefet sorunu vardır.  Zira, muhalefet yalan üzerine politika yapmaktadır. Yapıcı değil, yıkıcı siyaset uygulamaktadır ancak bilinmelidir ki daha önce olduğu gibi yine sağduyu galip gelecektir. 2022 yılı bütçesinin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.