AK Parti Milletvekili İsmail Tamer'i Meclis'te kim kızdırdı: Yazıklar olsun!

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, Meclis'te muhalefetin Şehir Hastanelerine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. 2002 öncesini kıyaslayan ve 'O dönem hastanelerde yer yoktu, kuyruklar olurdu' diyen Milletvekili Tamer, 'Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 'hayalim' dediği 'aşkım' dediği hastaneleri hizmete soktuk.' şeklinde konuştu

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer'i Meclis'te kim kızdırdı: Yazıklar olsun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Meclis’te Şehir Hastanelerine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. 2002 yılı öncesiyle iktidarları dönemini kıyaslayan Tamer, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘hayalim’ dediği ‘aşkım' dediği hastaneleri hizmete soktuk. Sokmaya devam edeceğiz” dedi.
“PANDEMİDE GIPTAYLA BAKILAN, TÜM ÜLKELERE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR TÜRKİYE VAR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Şehir Hastanelerine yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “2002 yılı öncesini siz unutsanız da ben size yine hatırlatacağım. Sağlıktaki o günkü durumu tekrar göz önüne sermem lazım ki bugünlere nasıl geldik, şehir hastaneleri ne diye kuruldu ve bugün için sağlıktaki Dünya Sağlık Örgütü’nün son dönemde pandemide gıptayla baktığı, tüm ülkelere örnek gösterdiği bir Türkiye’ye ‘tu, kaka’ yapmanızı, şehir hastanelerine ‘tu, kaka’ yapmanızı hakikaten hayretle karşılıyorum” şeklinde konuştu.
“YAZIKLAR OLSUN”
Doktor Milletvekillerine seslenen Tamer, şunları söyledi: 2002 öncesine bakın, Hastanelerde koğuş sistemini hatırlayın; 6 kişilik yataklar, refakatçi yok. Bakın, bugün şehir hastaneleri nitelikli yataklar hâline geldi. 13 tane şehir hastanesini yaptık. Bugün, yaklaşık 18 bin tane nitelikli yatak. Yapılan her şehir hastanesinde yüzde 71 kişilik yataklar yani bu nedir? 30 metrekare içerisinde hasta başı monitörü, yataklar, refakatçi yatakları, televizyon, banyosu, tuvaleti, insan gibi hastanın yatabileceği bir konumdayken siz neyi söylüyorsunuz? Yazıklar olsun! 2002 yılı öncesindeki o durumu bilmeden bugünkü şehir hastanelerine laf atmak bana göre anlamsızdır. Doktor olarak ben size bir şey diyemiyorum. Ben 1 yatakta 2 kişi yatırdığımı çok iyi hatırlıyorum. Cerrah olarak çalıştığım dönemde 1 yatakta 2 kişi yatırıyordum. Niye? Yer yok. Hasta refakatçileri rezalet durumdaydı. 
CUMHURBAŞKANIMIZIN “HAYALİM, AŞKIM” DEDİĞİ…
Konuşmasında “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘hayalim” dediği ‘aşkım’ dediği hastaneleri hizmete soktuk. Sokmaya devam edeceğiz. Hiç kimse bunun aksini iddia etmesin” ifadelerini de kullanan Tamer, “Hasta bakan her doktor 2002 yılı öncesini bilmeli” şeklinde konuştu.
“HASTANELERDE KUYRUKLAR OLURDU”
2002 öncesi doktorların bakarak reçete yazdığını öne süren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “SSK hastanelerinin durumunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Geceden hasta kuyrukları olurdu ki muayene olalım diye, geceden hasta kuyruklarına 3 kişi gelirdi ki biri röntgen sırasına, diğeri ilaç sırasına girecek, öbürü de doktorların sırasına girecekti. O zaman doktorlar ne yapıyordu, biliyor musunuz? Bakarak reçete yazıyordu, muayene yok, muayene yapamıyorlardı. Neden? Ortam yetersizdi, fiziki şartlar yetersizdi” dedi.
“KAMU ÖZEL ORTAKLIĞINI BİR TARAFA BIRAKTIK, GENEL BÜTÇEMİZDEN HASTANELERİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Şehir Hastanelerinin artık kamu-özel ortaklığı ile değil, genel bütçeden yapılmaya çalışılacağını da dile getiren Tamer, “Şehir hastaneleri bizim baş tacımızdır. Evet, o gün için kamu-özel ortaklığı ön plandaydı, bugün itibariyle de kamu özel ortaklığını bir tarafa bıraktık kendi genel bütçemizden hastanelerimizi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
"AVRUPA ÜLKELERİ İFLAS ETTİ!"
Pandemi döneminde Avrupa’daki bazı ülkelerin sağlıkta iflas ettiğini savunan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer,  İtalya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerini örnek gösterdi. Tamer, “Ama Türkiye’de hiçbir hasta dışarıda bırakılmadı, hepsi adam gibi, pandemi dolayısıyla da yapıldı” dedi. 
Tamer’in Şehir Hastanelerine yönelik yaptığı bu konuşmaya muhalefetten bazı vekiller ise “O zaman hayallerinizi niye sattınız?” şeklinde karşılık verdi.