AK Parti Kayseri İl Başkanının Bakandan 7 isteği bakın neymiş?

Olay Türk TV ekranlarında konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanından 7 istekte bulundu. Başkan Okandan istekleri canlı yayında tek tek açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Kayseri İl Başkanının Bakandan 7 isteği bakın neymiş?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Ramazan Özel Yüz Yüze programında Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Hüseyin Okandan, Kayseri için 7 önemli talepte bulunduklarını aktardı. 

AK Parti Kayseri İl Başkanının Bakandan 7 isteği bakın neymiş?

Başkan Okandan 7 talebi şöyle anlattı; “Geçtiğimiz zamanlarda Ulaştırma Bakanımız Sayın Uraloğlu sağ olsunlar bizleri bizim talebimiz doğrultusunda bir yemek etkinliği tertip ettiler. Cumhuriyet İttifakı olarak bütün milletvekillerimiz ve il başkanları olarak oradaydık. Tabii şehrin ana konuları vardı. Karayolları Müdüründen son durumlar, mevcut yatırımlar onun değerlendirmesini de yaptık. Sayın Bakanımıza da zaten taleplerimiz oldu. Yaklaşık 7 tane talep aşağı yukarı 10 milyar TL'ye yakın bir yatırım talebimiz oldu.

Detayları çalışılacak elbette ana başlığımız elbette otoban konusu. 10 milyar TL'lik 7 proje. Otoban artı 10 milyar TL. Şimdi otoban konusu şöyle, ister istemez oradan geçen araç sayıları vesaire fizibil olup olmadığı ile alakalı sürekli bir değerlendirmeler, onun simülasyonları, onun projeksiyonları ortaya koyuluyor. Ama özellikle Sayın Bakanımıza bu konunun artık Kayseri'nin ihtiyacı elzem olduğunu söyledik. Özellikle bağlantı noktalarının da doğru bir lokasyondan işte harita üzerinden de görüştük. Belli makul çerçevede olduğu takdirde şehrin iç dinamiklerini, bağlantı yollarını, şehrin ticari altyapısını, turizm altyapısını, birçok alanda ulaşım konforunu da arttıracağı yönde zaten gerekli şeyleri söyledik. 

İki hat üzerinde duruluyor. Biri Kırşehir üzerinde yani Kırşehir yoluna yakında, bir yeri de Ürgüp taraflarından. Tabii biz Ürgüp taraflarında var olursa bu işin biraz daha özellikle Kapadokya'daki turistin de Erciyes turistiyle bir araya gelmesi, Kayseri ile Kapadokya'yı entegrasyonu sağlarsak diye düşünüyoruz. 25 dakikada Kapadokya'daki Göreme'deki birinin Erciyes'te kendini bulmasına sebep olabilir. Bu ister istemez daha bir artı katacak.

Tabii sadece onunla alakalı değil, ona uzantılı olan bazı taleplerimiz de var. Mesela şu an Soğanlı Vadisi biliyorsunuz ki gayet yoğun bir yerde. Soğanlı'nın da iyileşmesi için de orada 41 km'lik Ürgüp Soğanlı Yeşilisar hattında bir yol var. 1.4 milyar TL'lik. Onun talebinde de bulunduk. Çünkü oraların da iyileşmesi o bölgeyi geliştirecek. 

Yetmedi, dedik bir talebimiz daha var. Başköy hattı vardır, bilirsiniz. Niğde yolu üzerinde, Develi’ye, Erciyes’e, orası düz bir güzergahtır. O yol normalde çok böyle yol düzenlemesi istemeyen ama genişletildiğinde de çok güzel bir yol hattı oluşabilecek bir yer. Oranın iyileşmesi hem Develi-Yahyalı hem Erciyes bölgesi hem de Ürgüp, Nevşehir, Garipçe hattından gelenlerin de şehre, Erciyes'e veya diğer Tomarza’ya kadar daha rahat ulaşım sağlayacağını dile getirdik. 

Şehrin biliyorsunuz ki girişinde Himmet Dede'den işte Kuzey Çevre Yolu vesaire o hattın daha iyileşmesi, şerit artırımı, şehrin giriş siluetinin biraz daha iyileşmesi. Çünkü ilk şehre Kocasinan'dan girersiniz. Oraların, o hatların, yolların iyileşmesi şehrin siluetine katkı vereceği için oranın da tamamını bir proje olarak açıkçası gündemine alındı.

Develi-Hacılar hattında orada tampon yollar vesaire. Bir de mesela dokuzdolambaç. Özellikle geçtiğimiz günlerde de biliyorsunuz sisten dolayı bir zincirleme kaza oldu. Buranın elzem olduğunu dile getirdik. Burayla alakalı da aşağı yukarı 2 milyar TL'lik bir yatırım bütçesi var ama bunun da iyileşmesi, yolun ehlileşmesi çok önem arz ettiğini ve çünkü artık depremden sonra bizim deprem bölgesiyle Kayseri'nin ciddi manada bir araç akış trafiğinin de arttığını görüyoruz. Orayla beraber uzantıda gelirseniz Mimarsinan OSB’den aşağı indiğinizde orada normalde kara yolu olan bir yolumuz var ta ki yol ayrımına kadar. Oralarda haliyle biliyorsunuz ki en başta Şirintepe sonra işte Gökkent Kavşağı, sonra işte aşağıdaki kavşak. O bölgede artık yaşam yoğunlaştı. Tavlusun, Mimarsinan… O hatlarda da kavşak talepleri oldu. Yani oranın da hepsi bir proje aşağı yukarı 1,5 milyar TL.

‘Telefonun çekmediği yerler, köyler, mahalleler bunların tek tek tek de dosyalarını aldım’

Bunların her birini de bastırıyoruz. Hatta buna ek olarak da şunu söyleyeyim. Şimdi hani ulaşım değil, ulaştırma ve haberleşme. Haberleşme konusunda da 16 ilçemizin her birini istisnasız belediyesi bizdeymiş değilmiş demeden raporlar istedim ilçe başkanlarımızdan. Telefonun çekmediği yerler, köyler, mahalleler bunların tek tek tek de dosyalarını aldım. Bir nüshası Sayın Bakanımıza, bir nüshası Milliyetçi Hareket Partisine, bir nüshası da bizim yetkililerimize hazırladım, verdim. O da dedim ki: Bu dosya acaba ne zaman döner? 2 gün sonra genel müdürlükten aradılar. İyi dedim. Dosyayı inceliyorlar. Yani bu dönüt bu dönütleri almak için uğraşacağız. 

Otobanın sözü alındı mı? 

Otobanın sözünü aldık diyemem. Otobanın şimdiye kadar hep işte fizibilitesi tartışılırken bu konunun artık projesinin çalışması için bismillah lafını aldık ve çalışmaların genel müdürü yerleri, nereden geçecek, zeminleri, bunların harita üzerinde konumlandırmaları bunların çalışmalarına başladılar."