'AK Parti İl Başkanı ile tartışan Vali Merkeze çekildi' iddiası

Vali ve emniyet müdürleri kararnamesi resmi gazete 'de yayımlandı. Kayseri 'de Melikgazi Kaymakamı olarak görev yaparken, 09.06.2020 tarihli kararname ile Elazığ Valisi olarak atanan Erkaya Yırık Merkeze çekildi.

'AK Parti İl Başkanı ile tartışan Vali Merkeze çekildi' iddiası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İddiaya göre, AK Parti İl Başkanı ile arasında gerginlik yaşanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, görevinden alındı.

AK Parti İl Başkanının tepki gösterdiği Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi görevinden alınarak Merkez Valiliğine ve Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. Elazığ Valiliğine de Cumhurbaşkanlığı Kararı ile daha önce Elazığ’da Vali Yardımcılığı görevinde bulunan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

Ocak 2020’de meydana gelen Sivrice depremi sonrası sürecin yönetilmesi konusunda AK Parti Elazığ İl Yönetimi ile Vali Erkaya Yırık arasında son zamanlarda yaşanan tartışmalar gündemdeydi.

Ne olmuştu?
Deprem sonrasında kentte yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla Elazığ Valiliği tarafından Ağustos ayında düzenlenen toplantıya davet edilmeyen muhalefetin tepkileri sonrasında eski Vali Yırık, "Bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu" demişti. AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise Yırık’ı yalanladı.

'Valinin açıklaması akıl dışıdır'
Yıldırım, "Valinin açıklaması akıl dışıdır. Devlet adamının böyle bir açıklama yapması düşünülemez. Deprem sonrası durumun görüşüldüğü koordinasyon toplantısı sayın valimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Olay bu kadar açıktır. Vali Bey’in bizim toplantıya katılmamızdan haberinin olmama ihtimali yoktur. Devlet teamüllerini bilen herkes şunu iyi bilir ki: bir vali böyle bir açıklama yapmaz. Valiler neyi temsil ettiklerini en iyi bilen devlet adamlarıdır. Bir devlet adamının böyle bir açıklama yapması ihtimal ve akıl dışıdır. Tartışmanın düzeyi siyasetimizin niteliğini de belirleyecektir" demişti.

İŞTE YENİ ATAMALAR! 3 İLE YENİ VALİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın görevden alındığına ilişkin 2020 / 467 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile ayrıca Kırıkkale Valiliğine Alie ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu, Elazığ Valiliğine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman, Bilecik Valiliğine İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya atandı.

2 İLE YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ

Bu arada bir başka Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı (2021 / 468) Kararı ile Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne, Muş İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Muş İl Emniyet Müdürlüğüne ise Engin Kaloğlu atandı.