AK Parti eski Milletvekili Tamer, bakın hangi şirketin yönetimine girmiş!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterdiği ifade edilen MUÇEV adlı şirketin yönetimi geçtiğimiz hafta değişti. MUÇEV'in yeni yönetim kadrosunda AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in de yer aldığı ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Parti eski Milletvekili Tamer, bakın hangi şirketin yönetimine girmiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Sahiller, plajlar ve hatta ormanlık alanlar ihalesiz olarak veriliyor” tepkileri, buna yönelik iddia ve haberlerle gündeme gelen kısa adı MUÇEV olan MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi Yönetime Kayseri eski Milletvekili İsmail Tamer de girdi. MUÇEV'i yeni yönetimi geçtiğimiz hafta belli oldu. Tamer, yönetim kurulu üyesi olarak, aksi yönde bir gelişme olmazsa 29.09.2026 tarihine kadar görev yapacak. 

AK Parti eski Milletvekili Tamer, hangi şirketin yönetimine girmiş!

MUÇEV’e Tamer sürprizi!

20 bin TL sermaye ile 2014’te kurulan MUÇEV’in yönetimi de sık sık tartışmaları beraberinde getiriyor. Bazı kaynaklar şirketin toplam sermayesini 50 bin TL olarak belirtirken, Sicil Kayıt bilgilere göre şirketin Başkan Vekilinin Şırnak Uludere’den Ula Kaymakamı olarak atanan Mehmet Rıdvan Doğan olduğu belirtiliyor. Yönetimde Valilik ve Bakanlıkta görev yapan isimlerin yanında AK Parti’nin Kayseri eski Milletvekili İsmail Tamer de bulunuyor. Tamer 21 Aralık 2023'te yapılan değişiklikle birlikte MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi yöneitmine girdi.

AK Parti eski Milletvekili Tamer, hangi şirketin yönetimine girmiş!

MUÇEV neden kuruldu?

MUÇEV’e ait internet sitesinde “MUÇEV, Bilimsel, verimli ve etkili çalışma yöntemlerini kullanarak, çevre kalitesini arttırmak amacıyla 4 Nisan 2014 tarihinde, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı ortaklığı ile kurulmuştur. Gelirler ile ülkemiz ve Muğla’nın çevre koruma faaliyetleri ve sosyal projelerine katkı sağlanmaktadır. Amacımız; çevrenin korunma ve kullanma dengesinin gözetilmesi, çevrenin iyileştirilmesi, kirliliğinin önlenmesi, ülkemiz ve Muğla’da yer alan kıyı ve kentsel alanların ve tabii kaynakların korunması, ülkemizin doğal bitkisinin, biyoçeşitliliğinin  ve hayvan varlığı ile tarihi zenginliklerinin korunmasına katkıda bulunmak ve Muğla’nın doğal yaşamının güçlendirilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Hep birlikte gelecek nesillere, tertemiz bir Muğla ve yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük gayemizdir.” ifadeleri yer alıyor.

AK Parti eski Milletvekili Tamer, hangi şirketin yönetimine girmiş!

İşte şirketin yönetimde yer alan isimler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MUÇEV yönetimdeki isimler şu şekilde:
Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun
Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral
Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Sami Kulaklıoğlu
Strateji Geliştirme Başkanı ve Türkiye Çevre Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Sadi Kızık
Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Akdeniz
Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Erdal Türk
Türkiye Çevre Ajansı Başkan Yardımcısı Zübeyir Dedeoğlu
Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Hasan Bebek
Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan
AK Parti Kayseri eski Milletvekilli İsmail Tamer