AK Parti'den istifa etti! 'Çarpık siyaset anlayışı...'

Oğuz Berk, istifası ile ilgili açıklama yaptı ve bundan sonra da haksızlık karşısında durmaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti'den istifa etti! 'Çarpık siyaset anlayışı...'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk, AK Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Berk, "Aslında bu istifa etmek değil, çarpık siyaset anlayışına, çarpık partizanlık anlayışına tepkidir. Şahsım ve dostlarım adına sevinilecek ve üzülecek bir durumda değildir" ifadelerini kullandı. 
"AK PARTİ OLMASA DA DURUŞUMUZ BELLİ"
"Ak Parti olmasa da, bizim duruşumuz bellidir. İmkanlarımız ölçüsünde bu topluma hizmet etmeye, haksızlık karşısında durmaya devam edeceğiz" diyen Genel Başkan Oğuz Berk, istifa ettiğine dair açıklamasında şunları söyledi: 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekilliği için aday adayı da olduğum Ak Parti'den istifa etmiş bulunuyorum. O tarihte de, "kendi insiyatifimiz ile aday olmadık, Ak Parti'nin üst düzey yönetiminin “ Çerkes toplumunun sıkıntılarını dile getirecek, bizi bilgilendirecek, takip edecek, sizin gibi arkadaşları aramızda görmek istiyoruz" diye ısrarlı daveti ile aday adayı olmuştuk. Sonraki süreçte “siyasetle ilgilenmediğimi” ifade ettiğim halde, hatta sonraki hiçbir seçimde aday adayı bile olmadığımız halde inandırıcı olamadık.
Ak Parti'den istifa etmek, inancımızdan, duruşumuzdan istifa etmek değildir. Ak Parti kurulmadan öncede bizim duruşumuz belli idi, kurulduktan sonra bellidir, Ak Parti olmasa da, bizim duruşumuz bellidir. Bu ülkenin birliği, beraberliği, kalkınması, huzuru, milli ve manevi değerleri bizim için önemlidir, vatanseverlik bizim kırmızı çizgimizdir. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülke için yaptığı, çok ama çok önemli hizmetleri takdir ettik, teşekkür ettik, bundan sonrada takdir edeceğiz, teşekkür edeceğiz. 15 Temmuz’da yanındaydık, darbe ile bu ülkede iktidarı ele geçirmek isteyenlerin, yarında karşısında olacağız.  Ama yanlış uygulamalara da yanlış diyeceğiz, “toplumda karşılığı olmayan, hizmeti olmayan, hatta gaflet, dalalet ve şahsi ihtirasları ile topluma kazık atanlara” rıza göstermedik, göstermeyeceğiz.
Siyasetle ilgilenmiyorum, siyasi entrikalarla ilgilenmiyorum, kimseye rakip değilim, muhalif değilim, taraftar değilim, "sadece icraate bakıyorum" bu anlamda siyasi rakip endişeleri ile entrika kuranlarında kafaları rahat etsin istedim.
Aslında bu Ak Parti'den istifa etmek değil, çarpık siyaset anlayışına, çarpık partizanlık anlayışına tepkidir. Şahsım ve dostlarım adına sevinilecek ve üzülecek bir durumda değildir.
Asıl olan topluma hizmettir, Allah rızası için güzel işlere imza atmaktır. Kendi çapımızca topluma hizmet ettik, inandığımız doğruları yazdık, konuştuk, anlattık. Her platformda, her partide bu sahipsiz toplumun isteklerini, ricalarını ilettik, ısrar ettik, takip ettik, ömrümüz yettiğince de devam edeceğiz, bu yolda hizmet edenlerle de her hâlükârda yolumuz bir yerlerde kesişecek. İmkanlarımız ölçüsünde bu topluma hizmet etmeye, haksızlık karşısında durmaya devam edeceğiz.
Bu güne ucuz, günü birlik siyasi polemiklerin içinde olmadım, olmayacağım. Halka hizmet için, gayret gösteren, herkesin yolu açık olsun.
Allah emanet olun.