AK Parti'den ihraç edilen vekil: Hakkımı helal etmiyorum!

AK Parti'de 2019 yılında Suriyeliler konusunda uygulanan politikalara yönelik eleştirileri nedeniyle ihraç edildiğini dile getiren Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, Kayseri'de infial yaratan olayın ardından açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Parti'den ihraç edilen vekil: Hakkımı helal etmiyorum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'de Suriyeliler konusunda yaptığı eleştiriler ve parti yönetimine bu yöndeki tepkisiyle gündeme gelen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, 2019 yılında partiden ihraç edilmişti.

'Beni it kopuğa iğrenç ayak takımınıza linç ettirdiğiniz için hakkımı helal etmiyorum'

'Suriyeliler vatanlarına geri dönmelidir' diyen Bakır, Kayseri'de infial yaratan olayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu konudaki düşüncelerinden dolayı Mobbing ve psiklolojik şiddet gördüğünü belirten Bakır, 'Bana büyük bir özür borcunuz var. Milletvekilliğim ve sonrasında bana yaptığınız mobbing ve psikolojik şiddet, hak yeme, dışlama, haset, kıskançlık, ırkçı, faşist vb hakaretler, saygısızlıklar, iftiralar, ettiğiniz küfürler için hakkımı helal etmiyorum! Beni it kopuğa iğrenç ayak takımınıza linç ettirdiğiniz için hakkımı helal etmiyorum' ifadelerini kullandı. 

AK Parti'den ihraç edilen vekil: Hakkımı helal etmiyorum!

'Ben Suriyeliler vatanlarına dönsün ve 'Türküm' dedim diye Ak Parti’den ihraç edilirken arkamda durmayıp bana küfredenler' 

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, şunları söyledi: Toplum olarak kendimizi sorgulayalım. Ben 'Suriyeliler vatanlarına dönsün' ve 'Türküm' dedim diye Ak parti’den ihraç edilirken arkamda durmayıp bana küfredenler, ben 2013’te AB Geri Kabul Anlaşmasına karşı çıktığımda ve bu yüzden en ağır küfürler ve hakaretler şahsıma yapılırken beni yapayalnız bırakanlar, Avrupa Konseyinde 2011’de tek başıma Türkiye için mücadele ederken ve hatta komisyondaki görevimden Türkiye’yi savunan önergeler verdiğim için alınırken susanlar, beni Avrupa Konseyinde sadece Türk Milletini savunduğum için görevden alanlar, Milletvekilliği görevinin hakkını verdiğim için tekrar listeye koymayanlar, ben listeye koyulmadığım zaman susanlar, geçen seçimlerde yabancılar ile ilgili politikası çok net olan iktidar partisini destekleyenler. Bana büyük bir özür borcunuz var. Milletvekilliğim ve sonrasında bana yaptığınız mobbing ve psikolojik şiddet, hak yeme, dışlama, haset, kıskançlık, ırkçı, faşist vb hakaretler, saygısızlıklar, iftiralar, ettiğiniz küfürler için hakkımı helal etmiyorum! Beni it kopuğa iğrenç ayak takımınıza linç ettirdiğiniz için hakkımı helal etmiyorum. Başka partiden aday olduğumda o partideki 'elemanınızı' tüm adamlarıyla birlikte üstüme saldırttığınız için hakkımı helal etmiyorum! Sırf bana duyduğunuz kıskançlık ve çekememezlik nedeniyle eşime ve ailesine kumpas kurduğunuz, 87 yaşındaki Milli Görüşçü yaşlı insanlara zulüm ettiğiniz için size hakkımı helal etmiyorum! Daha yeni bir gazeteci bozuntusu liyakatsiz, eğitimsiz tetikçi sizlerin emriyle bana hakaret içeren gazete haberi yaptığını itiraf etti. Bu dünyada olmasa bile inançlı bir insan olarak ahirette hepinizden davacı olacağım! Siz inanmasanız da ondan korkmasanız da Allah var! Hakkımı asla helal etmiyorum!

Vatandaşlara seslendi

Diğer yandan Bakır, olayların yaşandığı anlarda da vatandaşlara seslenerek, sosyal medya hesabından şunları yazmıştı: Bizim medeniyetimizde yakıp yıkmak, can yakmak yoktur. Yabancı sorunundan kurtulmak istiyorsak daha akılcı, insani ve medeni adımları hızla atmak zorundayız. Biz bu nedenle parti kuruyoruz. Yabancılara verilen vatandaşlıkları iptal edeceğiz, yabancıları ülkelerine derhal geri göndereceğiz ve sınırlarımızı koruyacağız. Sevgili hemşehrilerim kimse incinmeden evlerinize dönün lütfen. Yakıp, yıkmak bize yakışmaz. Tepkimizi sandıkta gösterelim. Gelecek ilk seçimde bu tabloya sebep olanları demokratik ve barışcıl yollarla iktidardan uzaklaştıracağız. Başka çaremiz yok'